Tăriceanu întăreşte PNL cu veteranul Remeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de proiectele politice ale partidului. Premierul, acompaniat de Dan Radu Ruşanu şi de Mircea Ionescu-Quintus, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului ministru, deşi Remeş a părăsit

de proiectele politice ale partidului. Premierul, acompaniat de Dan Radu Ruşanu şi de Mircea Ionescu-Quintus, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului ministru, deşi Remeş a părăsit partidul înaintea alegerilor din 2000, trecând la ţărănişti. De partea cealaltă, viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, a protestat vehement faţă de cooptarea în partid a unui om care "a înjurat PNL-ul în trecut". Propunerea lui Tăriceanu a fost supusă votului secret, ea fiind adoptată cu 17 opţiuni pentru, 2 împotrivă şi o abţinere. Surse liberale susţin că Remeş s-a reînscris în partid de mai multă vreme, după o negociere eşuată cu liderii Partidului Conservator. Potrivit aceloraşi surse, fostul finanţist şi-a manifestat recent intenţia de a reveni în politica activă, motiv pentru care a şi fost propus de Călin Popescu Tăriceanu pentru postul de secretar executiv. Printre ultimele joburi ale lui Decebal Remeş s-a numărat şi cea de moderator al unui talk-show pe teme economice la un post local de televiziune.

PNTCD, AP şi PUR, destinaţii eşuate
Fostul ministru al finanţelor şi-a depus adeziunea la PNL în ianuarie 1991, dar a fost ales parlamentar abia la scrutinul din 1996. Decebal Traian Remeş a fost preşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor până în 1998, moment la care îl înlocuieşte pe Daniel Dăianu, revocat din funcţia de ministru al finanţelor publice. În 2000 renunţă la portofoliul deţinut la Palatul Victoria şi se înscrie în PNţCD, iar ulterior devine vicepreşedinte la nivel central al Acţiunii Populare. De la AP a trecut la PUR, fiind instalat la conducerea Departamentului pentru politici fiscale, dar, în anul 2004, Remeş decide să demisioneze şi din acest partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite