Tăriceanu, despre Becali: "Nu o să fim colegi, nu e membru PNL"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu, despre Becali: "Nu o să fim colegi, nu e membru PNL"
Tăriceanu, despre Becali: "Nu o să fim colegi, nu e membru PNL"

Fostul premier Cãlin Popescu Tãriceanu a susţinut cã nu este "coleg" de partid cu George Becali, precizând cã acesta nu ar fi din punctul sãu de vedere membru al PNL, fiind vorba de o candidaturã pe listele USL, el arãtând totodatã cã PNL trebuie sã rãmânã un partid care sã fie "reper de conduitã".

Tãriceanu a fost întrebat, într-o emisiune a postului Realitatea TV, cum vede faptul cã a devenit coleg de partid cu omul de afaceri George Becali.

"El nu este membru al PNL, cred cã o implicitã asociere care s-a fãcut mie mi se pare cã nu este beneficã pentru noi", a replicat Tãriceanu.

"Eu, ca vechi membru al PNL, pot sã-mi spun şi întotdeauna am avut curajul sã-mi spun punctul de vedere, pe care mi l-am exprimat. Nu o sã fim colegi, pentru cã, din fericire, nu e vorba de un coleg de partid, este o candidaturã pe listele USL. Aş putea sã spun cum vãd eu PNL: ca un partid care sã rãmânã ancorat nu numai valorilor europene, dar în fond valorilor liberale care ne-au consacrat pe scena politicã româneascã şi, în acelaşi timp, un partid al valorilor, printre care şi cele morale. Este nevoie încã de un partid care sã serveascã drept reper de conduitã, de moralitate, de ţinutã, de discurs politic şi acesta mi l-aş dori sã fie PNL, aşa cum s-a impus el de fapt", a mai spus Tãriceanu.

Liderul deputaţilor PNL a fost invitat sã explice formula prin care a susţinut cã îi preferã pe cei care "numãrã ideile şi nu oile".

"Eu am folosit o expresie care, în fond, nu era atât de subtilã încât sã-i punã pe mulţi în încurcãturã şi sã dea rãspunsuri nepotrivite, dar, spre surprinderea mea, am vãzut cã acest lucru s-a întâmplat. Constatând aceastã chestiune, pentru cei care nu au înţeles este limpede cã nu meritã sã detaliez subiectul prea mult ca sã-i fac sã înţeleagã, pentru cã existã riscul tot sã nu înţeleagã", a menţionat Tãriceanu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite