Tariceanu le arata criticilor sai drumul spre iesirea din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, l-a amenintat, ieri, pe deputatul Cristian Boureanu cu excluderea din partid, daca va continua sa atace in public conducerea formatiunii. Tariceanu a

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, l-a amenintat, ieri, pe deputatul Cristian Boureanu cu excluderea din partid, daca va continua sa atace in public conducerea formatiunii. Tariceanu a transformat sedinta Biroului Permanent Central (BPC) intr-o sesiune de judecata a lui Boureanu si a lui Crin Antonescu, cei care, sambata, la conferinta liberalilor bucuresteni, au criticat aspru prestatia liderului partidului. Liderul PNL i-a reprosat lui Boureanu lipsa de moralitate, dar si de experienta politica, precum si activitatea slaba in legislativ si in judet. In replica, Boureanu a distribuit tuturor membrilor BPC al PNL o analiza de zece pagini privind situatia partidului la un an dupa alegeri. In aceasta analiza, deputatul PNL apreciaza ca partidul are zece probleme, printre care scaderea masiva in sondaje (de la 28%, la 15% in ultimele zece luni), conflictele cu Traian Basescu si in interiorul Aliantei D.A. sau tentatia adoptarii modelului de partid de nisa. In plus, Boureanu a solicitat Biroului sa aprobe realizarea unui sondaj de opinie national, de tipul celui comandat in 2004, la stabilirea listelor parlamentare, care sa determine clar pozitia formatiunii in optiunile alegatorilor si sa identifice cauzele declinului PNL. ,Toate actiunile premierului Tariceanu, care ocupa si functia de presedinte al PNL, influenteaza in mod direct credibilitatea partidului. Spre deosebire de presedinte, premierul s-a comportat pana acum ezitant si neconvingator. Capitalul sau de simpatie s-a injumatatit fata de inceputul acestui an. Prin decizia de a nu mai demisiona, din august 2005, in urma unor razgandiri repetate, premierul-presedinte PNL s-a situat pe o pozitie contrara atat fata de seful statului, cat si fata de PD si PNL, partide care au acceptat, cu o larga majoritate in forurile de conducere, strategia declansarii alegerilor anticipate", a afirmat Cristian Boureanu in fata conducerii PNL. Opiniile sale au fost ignorate insa de Calin Popescu Tariceanu, care a refuzat sa supuna la vot realizarea unui nou sondaj de opinie. Nici liderul grupului parlamentar din Camera, Crin Antonescu, nu a scapat de furia presedintelui liberal. Antonescu a fost chemat de acasa si sapunit bine pentru absentele masive ale deputatilor de la dezbaterile pe marginea bugetului pe 2006.

Boureanu, supranumit "scula lui Basescu"
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, in sedinta conducerii partidului, ca, voluntar sau involuntar, deputatul liberal Cristian Boureanu este ,scula lui Traian Basescu". Afirmatia vine, intamplator sau nu, la scurt timp dupa ce o revista de scandal a scris despre tanarul parlamentar ca si-a facut o operatie de prelungire a penisului. Boureanu este suparat pe Tariceanu si pentru faptul ca l-a numit ministru de finante pe Sebastian Vladescu. In 2003, Vladescu a fugit cu sotia lui Boureanu, dupa ce, anterior, le fusese nas la casatorie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite