Tăriceanu a câştigat bătălia cu Băsescu în PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Miluţ, adeptul colaborării cu PNL, a devenit noul preşedinte al ţărăniştilor Marian Miluţ , promotorul unei politici de apropiere faţă de PNL, a fost ales, ieri, de către

Marian Miluţ, adeptul colaborării cu PNL, a devenit noul preşedinte al ţărăniştilor

Marian Miluţ , promotorul unei politici de apropiere faţă de PNL, a fost ales, ieri, de către Congresul extraordinar al PNŢCD, preşedinte al partidului. El a obţinut 522 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Şerban Rădulescu, adept al colaborării cu PD, a luat doar 194 de voturi.

Liberalii şi democraţii s-au confruntat în cadrul Congresului PNŢCD, organizat duminică în Bucureşti, încercând să influenţeze votul delegaţilor ţărănişti care aveau de ales între o orientare filoliberală reprezentată de Marian Miluţ şi una pro-PD întruchipată de Şerban Rădulescu.

Premierul liberal, Tăriceanu, secondat de o mică garnitură de lideri PNL, s-a "războit" cu democratul Sorin Frunzăverde. "Aduc tribut de recunoştinţă pentru contribuţia pe care PNŢCD a avut-o la evoluţia istorică a României şi mai ales la istoria sa recentă", a declarat Tăriceanu, marşând totodată pe "valorile, principiile şi ideile, oamenii de forţă şi de caracter" care servesc ca "liant" celor două partide. "PD se pleacă în faţa sacrificiului depus de PNŢCD, făuritor al unităţii naţionale, simbol al luptei anticomuniste (...). PD doreşte acum, în prezent, să colaboreze cu PNŢCD, împreună, pentru viitor, pe principii de egalitate", a contracarat Sorin Frunzăverde oferta concurentului liberal.

Tăriceanu a declarat că Băsescu este atras de "modul de autoritate dictatorială" al preşedintelui din Belarus. "Cu ţărăniştii nu sunt în relaţii, cu ţărăniştii sunt frate", a spus Crin Antonescu. "Sunt convins că legitimitatea unui al doilea partid istoric nu va fi confiscată de un al doilea FSN, după ce PSD a desfiinţat un alt partid istoric, PSDR", a afirmat Ludovic Orban, spre admiraţia ţărăniştilor fideli lui Miluţ. "Ai văzut ce dur a fost? Aşa le trebuie ălora din PD", comentau ţărăniştii, cărora istoria colaborării cu democraţii nu le-a lăsat deloc amintiri plăcute. Ei nu pot uita că PD şi Traian Băsescu au dărâmat guvernul Ciorbea.

Astăzi vedem că România se bâlbâie în plan politic şi asistăm la o încercare de instaurare a unui regim de autoritate personală, după modelul celui din Belarus. Aşa ceva nu este posibil şi, de aceea, partidele cu vocaţie autentic democratică au datoria să se ridice şi să o spună răspicat.
Călin Popescu Tăriceanu
preşedinte PNL

PD doreşte acum, în prezent, să colaboreze cu PNŢCD, împreună, pentru viitor, pe principii de egalitate
Sorin Frunzăverde
vicepreşedinte PD

Marian Miluţ este un adversar al democraţilor

În campania electorală internă, Marian Miluţ, 51 de ani, a anunţat că urmăreşte apropierea de PNL şi Acţiunea Populară, participarea prin forţe proprii la alegerile pentru Parlamentul European şi obţinerea a cel puţin 10% din sufragii la alegerile parlamentare din 2008. Referindu-se la PD, el a afirmat că nu se va alia "cu un produs al FSN, îmbrăcat în haine europene" deoarece acest partid a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă pentru a distruge PNŢCD. Membru PNŢCD din 2005, Miluţ este cunoscut mai mult în mediul de afaceri, ca preşedinte al Uniunii Patronatului Naţional Român. El este perceput ca un apropiat al lui Emil Constantinescu. În viaţa politică nu s-a remarcat decât în 2004, când a candidat la preşedinţie din partea Acţiunii Populare. Un an mai târziu s-a înscris în PNŢCD. Moţiunea sa, prezentată la Congresul ţărăniştilor, s-a intitulat "PNŢCD-partid european".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite