Tăriceanu, mai bun premier ca Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un sondaj al Biroului de Cercetări Sociale, dat publicităţii ieri, se arată că Guvernul Tăriceanu este mai bine văzut în comparaţie cu cabinetul Năstase de către populaţia adultă a

Într-un sondaj al Biroului de Cercetări Sociale, dat publicităţii ieri, se arată că Guvernul Tăriceanu este mai bine văzut în comparaţie cu cabinetul Năstase de către populaţia adultă a României. Sondajul mai relevă faptul că nu există aşteptări prea mari pentru 2006 din punctul de vedere al situaţiei politice sau al arestării marilor corupţi. Sondajul a fost efectuat în perioada 5-10 ianuarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.094 persoane, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban. Eroarea statistică este de plus/minus 3%.
În ceea ce priveşte politica, 25% din repondenţi au fost de părere că anul trecut a adus schimbări în rău, 15% au considerat că este vorba despre schimbări pozitive, iar 60% au declarat că nu s-a produs nici o schimbare. Oamenii au fost mai mulţumiţi de cei care se ocupă de administrarea localităţii, 33% au vorbit despre schimbări în bine, faţă de doar 21% care au văzut schimbările ca fiind negative. În legătură cu anul 2006 scepticismul este destul de ridicat, 59% au declarat că nu vor fi arestaţi marii corupţi, iar 42% au răspuns că vor fi din ce în ce mai multe greve şi conflicte sociale şi politice.
Tăriceanu e mai bine văzut ca prim-ministru decât Năstase
Prin comparaţie cu Adrian Năstase, 41% au declarat că premierul Tăriceanu este mai competent, iar 43% au declarat că este mai hotărât să facă reformă. 37% din cei care au răspuns sondajului BCS au considerat că Tăriceanu e mai potrivit pentru postul de premier decât Năstase, iar 40% îl consideră mai sincer.Partidele aflate la guvernare au primit note extrem de mici, sub 6, două din cele patru partide nu au reuşit să primească nici măcar "5-ul" de trecere. Astfel, PD a primit 5.97, PNL 5.84, iar PC şi UDMR sunt corijentele guvernării cu 4.28, respectiv 4.18.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite