Tăriceanu: Frunzăverde să explice de ce a înregistrat denumirea Partidul Naţional Popular Liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că Sorin Frunzăverde ar trebui să dea explicaţii clare în partid privind înregistrarea la OSIM a denumirii "uşor bizare" de Partid Naţional Popular Liberal.

El a arătat că Frunzăverde trebuie să dea aceste explicaţii în partid, pentru a se lămuri dacă este un demers strict personal sau se înscrie într-o încercare "de altă natură, din partea unor anumite cercuri din PNL".

"Ceea ce m-a surprins mai mult este iniţiativa pe care Sorin Frunzăverde a luat-o de a înregistra o denumire uşor bizară, Partid Naţional Popular şi Liberal. Nu ştiu când a făcut-o, dacă a făcut-o acum şi dacă a făcut-o cu un scop. Iarăşi mi-ar fi foarte simplu să fac speculaţii, în general sunt tentat să nu fac astfel de speculaţii, dar sigur că o clară explicaţie Sorin Frunzăverde va trerbui să o dea. Şi atunci ne vom da seama dacă este un demers strict personal al lui sau aceste demers se înscrie într-o încercare, hai să zicem, de altă natură, din partea unor anumite cercuri din PNL", a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, întrebat dacă vede o legătură între gestul lui Frunzăverde şi declaraţia preşedintelui PNL Crin Antonescu privind componenta conservatoare care situează partidul aproape de PPE, Tăriceanu a arătat că nu a fost surprins de afirmaţia lui Antonescu, pe care îl ştie "un liberal cu ştate vechi".

"Eu n-am interpretat în această cheie declaraţia domnului Antonescu, pe care-l ştiu ca pe un liberal cu ştate vechi. PNL şi-a stabilit de multă vreme partenerii europeni şi internaţionali, mă refer la ALDE şi la Internaţionala Liberală. Aceste lucruri sunt trecute şi în statutul PNL. (...) N-am auzit să fi fost o discuţie, în niciun caz n-a existat o discuţie oficială în PNL, care să mă ducă cu gândul că PNL s-ar putea îndepărta de familia liberală", a spus Tăriceanu.

El a adăugat că PNL are un discurs public de condamnare a traseismului, inclusiv trecerea PDL "peste noapte" din barca socialiştilor în cea a PPE, iar o eventuală trecere a liberalilor la familia popularilor europeni ar pune o problemă privind traseismul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite