Tăriceanu: Am mărit pensiile pentru că puteam şi o să le mai majorez dacă voi mai fi premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat astăzi, la Realitatea Tv, că a majorat pensiile şi salariile în perioada în care a fost în funcţie pentru că a putut face acest lucru, adăugând că le va mări din nou dacă va mai fi premier.

"De ce am mărit salariile şi pensiile? Pentru că puteam şi dacă o să mai fiu o dată prim-ministru, o să le mai majorez", a spus Tăriceanu.

Citiţi şi:

Boc pierde la puncte, dar rămâne în funcţie
Gabriela Vrânceanu-Firea: Nu sunt "prietenă" cu Tăriceanu şi nici "amantă"


Actualul premier Emil Boc a afirmat frecvent că actuala criză a fost generată de mărirea pensiilor şi salariilor în perioada guvernării Tăriceanu.

"Boc ţine sistematic şedinţe de Guvern sâmbătă şi duminică, nu vrea să ne demonstreze decât un singur lucru: că e atât de incompetent încât cinci-şase zile pe săptămână nu-i ajung şi atunci face şedinţele sâmbătă şi duminică", a afirmat fostul premier.

Tăriceanu despre procesul pierdut în faţa lui Boc: Instanţele sunt prea clemente

Referitor la procesul de calomnie împotriva lui Emil Boc pe care l-a pierdut, Tăriceanu a spus că instanţa a fost destul de clementă, dar nu a fost influenţată de actualul premier .

"Se pare că în România instanţele sunt destul de clemente cu cei care vorbesc gura fără ei, cum este cazul lui Boc şi care proferează acuze acuze nefondate. Eu tare m-aş întreba dacă aş spune eu despre un judecător ceea ce a spus Boc despre mine fără să am niciun fel de susţinere, cum ar reacţiona acel judecător şi dacă ar fi la fel de îngăduitor", a spus Tăriceanu, la Realitatea Tv.

"Boc, cu foarte multă nonşalanţă, a spus <Tăriceanu a furat> şi pentru lucrul acesta nu vreau să-l las. Am pierdut în primă instanţă, dar o să mergem mai departe (...) N-am să renunţ la această acţiune în justiţie", a spus liberalul.

Tăriceanu despre Antonescu-premier: Sunt convins că ar avea inteligenţa să înţeleagă că Guvernul e o echipă

În cazul în care preşedintele PNL Crin Antonescu ar ajunge în fruntea Guvernului ar avea inteligenţa de a forma o echipă capabilă, a mai spus liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în emisiunea 3x3

"Nu cred că toţi primii-miniştrii trebuie să fie specialişti în economie, fac referire la Crin Antonescu, care nu s-a lăudat cu vreo asemenea calitate, dar sunt convins că ar avea inteligenţa necesară să înţeleagă că guvernul este o echipă, că trebuie să numeşti oameni capabili în posturile cheie şi până la urmă, dacă decizia finală îţi revine, acest lucru nu poţi să-l faci decât după o consultare serioasă", a răspuns Tăriceanu întrebării cum îl vede pe Antonescu în ipostaza de premier.

Tăriceanu despre o moţiune de cenzură în viitorul apropiat: Este inoportună

În legătură cu depunerea unei noi moţiuni de cenzură în perioada imediat următoare, Călin Popescu Tăriceanu a spus că ar fi inoportună.

"Nu cred că ar fi oportun în această perioadă, până la vacanţa parlamentară, să introducem altă moţiune. Teama mea este că o a două moţiune de cenzură ar putea să strângă mai puţine voturi decât aceasta", a spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite