Tăriceanu: Ungureanu e arogant. Dacă moțiunea trece, ne trebuie guvern de tranziție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, soluția cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziție, care să nu propună proiecte de legi majore, ci să aibă o „misiune exclusivă" organizarea cât mai rapidă a alegerilor.

„USL poate să își dea concursul pentru ca acest proces electoral să se desfășoare rapid și legal", a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că, deşi cei care vor să treacă la opoziţie sunt mulţi, el nu încurajează acest fenomen. Pe de altă parte, liberalul îi îndeamnă pe cât mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură.

„Dacă sunt parlamentari care, din conştiinţă proprie, din convingere, cred că acest guvern trebuie să plece, să voteze! Nu sunt adeptul ideii că trebuie să oferim funcţii, poziţii celor care acum, în ceasul al 14-lea, vor să plece din barca puterii.

Deci, dacă vor s-o facă din convingere, mă bucur. După părerea mea, sunt toate motivele pentru care actualul guvern merită să plece, trebuie să plece", a adăugat el.

Tăriceanu a mai spus că premierul în funcţie dă dovadă, după părerea sa, „de o aroganţă de neaşteptat".

„Am ascultat declaraţiile domniei sale de acum câteva zile în care spunea «nu am niciun fel de temere în privinţa moţiunii».

În momentul acela mi-am adus aminte de un lucru de care probabil unii dintre voi vă aduceţi aminte: în decembrie '89, când începuseră tulburările de la Timişoara, Ceauşescu a plecat în Iran în vizită oficială, atât de sigur era de el.

Aud că domnul Ungureanu pleacă la Varşovia, să se întâlnească cu premierul chinez, în condiţiile în care opoziţia depune o moţiune care, după cum vedeţi, în fiecare zi strânge mai multe voturi. Acuma cine are urechi să audă!", a mai spus el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, în situaţia în care Guvernul Ungureanu va fi demis în urma adoptării moţiunii de cenzură, USL va susţine un Executiv cu un mandat limitat, până la alegeri generale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite