Tăriceanu: Suspendarea lui Băsescu depinde de modul în care preşedintele se va comporta de acum înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat pe şeful statului la TVR în cadrul aceleiaşi emisiuni care găzduise interviul lui Traian Băsescu. Tendinţa lui Băsescu de a transforma Palatul

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat pe şeful statului la TVR în cadrul aceleiaşi emisiuni care găzduise interviul lui Traian Băsescu. Tendinţa lui Băsescu de a transforma Palatul Cotroceni într-o "cârciumă", tip Golden Blitz, încercarea eşuată a acestuia de a scoate PD de la guvernare, derapajele către un regim de autoritate personală sau utilizarea unor informaţii ale serviciilor secrete despre miniştri, au fost doar câteva dintre acuzaţiile aduse preşedintelui Băsescu.

Pentru a doua oară în ultimele zile, Tăriceanu a afişat un comportament agresiv la adresa preşedintelui. Miercuri seara, la postul naţional de televiziune, Tăriceanu nu s-a ferit
să-l ameninţe voalat pe preşedinte cu suspendarea din funcţie.

"Eu am declarat deja că nu am să recomand partidului să susţină o asemenea iniţiativă, pentru că nu vreau ca noi să contribuim la plonjarea, la aruncarea României într-o criză instituţională, dar, în acelaşi timp, sigur că atitudinea finală va depinde şi de comportamentul preşedintelui până în final. Preşedintele nu face chiar ce crede el, nici chiar într-o ţară ca România", a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că este de acord şi cu modificarea Legii referendumului, astfel încât să respecte principiul simetriei - "cu majoritatea cu care te alegi, tot cu aia să poţi fi înlăturat".

Primul-ministru a reluat teoria potrivit căreia Băsescu derapează către un regim de autoritate personală şi a spus că acesta transformă instituţia prezidenţială "într-un fel de cârciumă, de Golden Blitz". Tăriceanu i-a felicitat pe pedişti pentru refuzul de a da curs cererii şefului statului de ieşire de la guvernare.

"Ştim foarte bine că preşedintele a încercat şi nu a reuşit să determine PD să iasă de la guvernare. Eu cred că decizia este una corectă, pentru că România are nevoie să fie guvernată", a spus primul-ministru.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite