Tăriceanu şi Stolojan, cei mai doriţi ca premieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent sondaj ISOMAR arată că funcţia de premier este disputată acerb de Călin Popescu Tăriceanu şi Theodor Stolojan. În cadrul unei întrebări deschise, reiese că 26% din

Cel mai recent sondaj ISOMAR arată că funcţia de premier este disputată acerb de Călin Popescu Tăriceanu şi Theodor Stolojan.

În cadrul unei întrebări deschise, reiese că 26% din repondenţi îl vor pe actualul premier şi după parlamentarele din toamnă; pe locul doi se află Theodor Stolojan cu 20%. Aceeaşi întrebare, dar cu variante de răspuns, îl indică drept favorit pentru Palatul Victoria pe Theodor Stolojan cu 24%, în timp ce pentru actualul premier au optat 19%.

Dacă duminică s-ar organiza alegeri, electoratul l-ar prefera ca şef de stat pe Traian Băsescu, într-o proporţie de 58%, arată cel mai recent sondaj realizat de INSOMAR la finalul lunii iulie.

Pe locul doi în cursa prezidenţială se află Sorin Oprescu, cu 12 procente, iar Adrian Năstase ocupă locul trei, cu 11% din opţiunile de vot.

Aproape jumătate din repondenţi, 42,6%, nu ştiu cum se vor desfăşura alegerile parlamentare din toamnă. În condiţiile în care votul va fi uninominal, 68% din repondenţi au spus că ar vota un candidat de care au auzit, chiar dacă nu face parte din partidul preferat.

O treime, 32%, susţin că vor alege candidatul partidului preferat, chiar dacă nu au auzit de respectiva persoană. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei partide ar trece pragul electoral: PDL - 38% , PSD - 26% şi PNL - 16 %.

Studiul INSOMAR a fost realizat în perioada 22-30 iulie, pe un eşantion de 1.506 persoane. Marja de eroare este de +/- 2,8%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite