Tăriceanu: Restructurarea guvernului, egală cu ratarea integrării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

un efort concertat al echipei guvernamentale". "Declanşarea unei crize politice, care să permită crearea unui climat de instabilitate politică ne-ar duce înapoi de unde am plecat. Cu alte

un efort concertat al echipei guvernamentale". "Declanşarea unei crize politice, care să permită crearea unui climat de instabilitate politică ne-ar duce înapoi de unde am plecat. Cu alte cuvinte, toate eforturile pe care le-am făcut timp de un an şi patru luni ar fi risipite, pentru că am avea clar riscul să ratăm integrarea la 1 ianuarie 2007", a explicat primul-ministru. El a lansat aceste semnale la 24 de ore după ce liderii PD au anunţat că îi vor cere astăzi, la şedinţa CNC-ului Alianţei, reducerea numărului de ministere de la 25 la 16 sau 17.
şeful guvernului le-a pus în vedere partenerilor de Coaliţie că nu intenţionează să-l schimbe pe ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, şi i-a acuzat pe aceştia de imaturitate şi iresponsabilitate politică. Călin Popescu Tăriceanu s-a plâns că toate speculaţiile legate de posibile schimbări la nivelul Executivului, inclusiv cele privind înlocuirea sa, sunt dăunătoare pentru relaţiile cu oficialii europeni şi păguboase pentru ţară.
"Guvernul pe care îl conduc a fost învestit de parlament, şi nu de altcineva, pentru un mandat de patru ani. Mi-am asumat această responsabilitate pe întreaga durată a mandatului şi nu pe o durată limitată şi intenţionez să o duc până la capăt", a conchis liderul liberal.

Blaga, promovat vicepremier
Vicepreşedintele PD Cezar Preda este primul dintre liderii acestui partid care recunoaşte public faptul că doreşte o restructurare a Executivului şi a anunţat că, astăzi, va propune o astfel de măsură atât conducerii PD, cât şi Alianţei D.A. Preda a spus că doreşte un guvern cu doar 16 ministere, urmând să se desfiinţeze toate posturile de ministru delegat şi două din cele de ministru de stat. Potrivit vicepreşedintelui PD, în Executiv ar urma să rămână un singur ministru de stat, care să fie desemnat de democraţi. Cezar Preda a apreciat că ministrul de interne, Vasile Blaga, ar fi persoana potrivită pentru a cumula şi o astfel de responsabilitate. În ultimele trei zile, mai mulţi lideri ai PD au apreciat că a sosit scadenţa pentru acest obiectiv din programul de guvernare al Alianţei D.A. - restructurarea administraţiei publice centrale, prin reducerea numărului de ministere şi de agenţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite