Tăriceanu şi Boc au restabilit legăturile în Alianţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni seară, o întâlnire la care au convenit să încerce să rezolve disensiunile dintre cele două partide. "Preşedinţii PNL şi PD vor convoca,

Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni seară, o întâlnire la care au convenit să încerce să rezolve disensiunile dintre cele două partide.
"Preşedinţii PNL şi PD vor convoca, în următoarele zile, un Consiliu Naţional de Coordonare al Alianţei D.A., în care vor propune adoptarea unor măsuri care să ducă la îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două partide componente", se arată,într-un comunicat extrem de lapidar, semnat de purtătorul de cuvânt al Alianţei D.A., Adriean Videanu. Iniţial, liberalii au renunţat să participe la obişnuita reuniune de luni a conducerii Alianţei D.A., urmare a disputelor tot mai numeroase cu PD. "Cei doi lideri au analizat evoluţia din ultima săptămână a relaţiilor din cadrul Alianţei D.A. şi au hotărât că şedinţele de coordonare a Alianţei trebuie să fie reluate", se mai afirmă în comunicatul referitor la întâlnirea dintre Boc şi Videanu. Discuţiile au avut loc la Palatul Victoria, iar la ele au participat şi Adriean Videanu (PD), şi Bogdan Olteanu (PNL). Preşedintele PD, Emil Boc, a mai precizat, după întâlnire, că a fost amânată rectificarea bugetului până când conducerea Alianţei va ajunge la un acord privind ministerele care vor beneficia de creşterea cheltuielilor. Surse din Alianţă susţin că discuţia de luni seara dintre liderii celor două formaţiuni partenere a fost încordată, ambele tabere reproşându-şi nerespectarea unor decizii luate de comun acord. După mai multe contre, liberalii şi democraţii au ajuns la un acord, considerând că asigurarea stabilităţii politice în vederea integrării este absolut necesară. Potrivit surselor citate, chiar dacă blocajul de la nivelul CNSAS a fost una dintre cele mai acute probleme acuzate de PNL, reprezentanţii PD nu au pomenit nimic despre cererea de demisie pe care preşedintele Traian Băsescu i-a făcut-o, ieri, lui Corneliu Turianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite