Tăriceanu îl duce pe Boc la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, care a pierdut, ieri, definitiv, procesul intentat şefului Guvernului, Emil Boc, pentru afirmaţiile privind cazul Sterling, a declarat că va face o plângere la CEDO, pentru ca această Curte să se pronunţe dacă democrat-liberalul nu a depăşit limitele libertăţii de exprimare.

"Domnul Emil Boc nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale calomnioase referitoare la domnul Tăriceanu, dar instanţa a apreciat că, pentru oamenii politici, libertatea de expresie echivalează cu libertatea de a spune neadevăruri", se arată într-un comunicat de presă transmis de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

"În tot cursul procesului, domnul Emil Boc nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale calomnioase. Cu toate acestea, instanţa a decis să nu-l oblige pe domnul Boc să plătească daune, fiindcă e om politic, şi oamenii politici au dreptul să spună orice neadevăr", a spus Tăriceanu.

"Dovada supremă" care arată că Emil Boc "a minţit" în legătură cu acuzaţiile la adresa lui Tăriceanu este, potrivit comunicatului, faptul că, la trei ani de la provocarea acestui scandal, hotărârea de guvern în cauză este în vigoare şi produce efecte şi că, dacă ar fi fost consecvent cu propriile declaraţii, Boc ar fi anulat această hotărâre.

Călin Popescu Tăriceanu a pierdut definitiv, miercuri, procesul intentat actualului premier Emil Boc, pentru afirmaţiile publice făcute de acesta din urmă în legătură cu contractul Sterling, Tribunalul respingând ca nefondat recursul fostului prim-ministru. Decizia nu mai poate fi contestată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite