Tăriceanu: "Băsescu a făcut o eroare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici după decizia CSAT, premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a renunţat la planul retragerii definitive a trupelor româneşti din Irak. Liderul liberal a reluat, într-o conferinţă organizată

Nici după decizia CSAT, premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a renunţat la planul retragerii definitive a trupelor româneşti din Irak.
Liderul liberal a reluat, într-o conferinţă organizată la sediul PNL, ideea necesităţii chemării la vatră a militarilor care participă la misiunile din teritoriile irakiene şi a catalogat poziţia Consiliului drept o greşeală. "Traian Băsescu a făcut o eroare încercând să menţină o participare a forţelor româneşti în Irak", a accentuat Tăriceanu, adăugând că această decizie este şi nepopulară, şi inutilă. şeful Executivului a anunţat că formaţiunea sa va declanşa o dezbatere publică pe această temă, întrucât România "are dreptul şi obligaţia" să facă acest lucru, în baza independenţei şi suveranităţii sale. Tăriceanu şi Atanasiu au contrazis punct cu punct acuzaţiile pe care şeful statului le-a formulat la adresa lor, în discursul de după şedinţa CSAT. Primul-ministru a arătat că reprezentanţii Executivului au întocmit notele de fundamentare referitoare la propunerea de retragere a trupelor, analize care au arătat că această măsură este oportună. El a mai spus că opţiunea PNL se încadrează perfect în linia politicii externe a României şi s-a declarat surprins de afirmaţiile contrare ale preşedintelui. Cei doi oficiali liberali au subliniat că informările care au fost transmise ataşaţilor militari ai statelor membre ale Coaliţiei antiteroriste din Irak cuprindeau paşii procedurali pe care propunerea de retragere a trupelor urma să-i parcurgă, conform legislaţiei naţionale, şi nu sugerau nicidecum că a fost luată o decizie în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite