Tărăniştii refuză să-şi dea girul pentru pedişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de scrutin în cadrul Comitetului. În primul tur s-au înregistrat 17 voturi pentru abţinerea de la vot, 25 împotrivă, iar 31 de membri nu s-au pronunţat. Potrivit lui Ciuhandu, în cel de-al

de scrutin în cadrul Comitetului. În primul tur s-au înregistrat 17 voturi pentru abţinerea de la vot, 25 împotrivă, iar 31 de membri nu s-au pronunţat. Potrivit lui Ciuhandu, în cel de-al doilea tur de scrutin, majoritatea a optat pentru abţinerea de la vot. Pe 7 noiembrie, în cadrul biroului politic al Partidului Popular European, PNţCD trebuie să voteze în favoarea sau în defavoarea intrării Partidului Democrat (PD) ca membru asociat în PPE.
Gheorghe Ciuhandu a spus că votul de abţinere "nu are o tentă dirijată împotriva Partidului Democrat sau împotriva PPE". Ciuhandu a precizat că votul "trebuie interpretat ca o disponibilitate a noastră pentru o listă comună cu PD, negociată în condiţii care să asigure PNţCD o reprezentare normală", făcând referire la alegerile pentru europarlamentarii români, unde PNţCD ar dori să participe. "Dacă PD îşi va schimba optica, noi suntem pregătiţi să mergem şi pe liste proprii, dar numai după ce vom stabili cu colegii din PPE modalitatea în care vom merge pe liste", a spus Ciuhandu. El a explicat că "trebuie înţeleasă reţinerea PNţCD, câtă vreme istoria recentă a relaţiei noastre cu PD nu a fost cea mai fericită", iar democraţii nu au făcut dovada unei însuşiri a doctrinei populare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite