Taifunul Udrea il zgaltaie pe Tariceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a recunoscut ca l-a sunat pe procurorul general

"L-am sunat pe Ilie Botos pentru a-i cere informatii despre situatia juridica a cazului si i-am cerut sa aplice legea", a precizat, ieri, Calin Popescu Tariceanu intr-o declaratie acordata agentiei de stiri Mediafax. Ulterior, pentru a clarifica situatia creata de afirmatiile Elenei Udrea si confirmate de procurorul general Ilie Botos, purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, a fost imputernicit sa declare: ,Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, l-a sunat pe procurorul general Ilie Botos, atunci cand a fost retinut Dinu Patriciu, pentru a se informa despre situatia juridica a acestuia si a cerut sa fie aplicata legea. Ca prim-ministru, seful Executivului se informeaza reciproc cu seful Parchetului General atunci cand este nevoie. Pentru a elimina orice speculatie, precizez ca, prin aceasta discutie, primul-ministru nu a facut nici o interventie pe langa procurorul general".
Botos confirma
Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a confirmat, prin vocea purtatorului de cuvant, Simona Frolu, ca a fost contactat telefonic de premierul Calin Popescu Tariceanu pe 27 mai, ziua in care presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost citat pentru audieri la Parchet, fiind retinut cateva ore mai tarziu. Ilie Botos a fost intrebat de premier in legatura cu acuzatiile care i se aduceau omului de afaceri. Procurorul general i-a comunicat insa lui Tariceanu ca nu cunoaste datele din dosar, toate aspectele fiind stiute doar de anchetatorul de caz, care isi asuma intreaga responsabilitate pentru deciziile pe care le ia. Dinu Patriciu a fost insotit - la sfarsitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care trebuia sa decida daca omul de afaceri va fi judecat in stare de arest sau de libertate -, de mai multi reprezentanti ai PNL, printre care si Teodor Melescanu, Crin Antonescu si Ludovic Orban. Acestia venisera sa-l sustina pe Patriciu, gestul fiind asemanat, la vremea respectiva, cu cel al pedeseristilor, in frunte cu Adrian Nastase, care l-au insotit pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la Parchet.
Fosta consiliera l-a atacat dur pe premier
Elena Udrea si-a inceput, duminica seara, campania de rafuiala cu cei despre care crede ca au fortat-o sa plece de la Palatul Cotroceni: premierul Tariceanu, omul de afaceri Dinu Patriciu si liberalii, in general. In cadrul unei emisiuni televizate, Udrea a sugerat ca, la 28 mai, premierul Tariceanu a facut presiuni asupra procurorului general pentru ca Dinu Patriciu sa nu fie arestat. ,Ce s-ar intampla daca as intreba daca a sunat dl. prim-ministru la Parchet in ziua in care Dinu Patriciu a fost la Parchetul General, pentru a interveni in favoarea acestuia?", a intrebat, retoric, Udrea. Ea s-a plans si de faptul ca nimeni nu remarca grupurile de interese din jurul guvernului.
Elena Udrea nu e blonda
Elena Udrea a marturisit ca nu este blonda naturala. ,Sunt blonda pentru ca am optat sa fiu blonda", a declarat Udrea, care a precizat ca, de fapt, este satena. Intrebata de ce crede ca blondele sunt considerate prostute, ea a apreciat ca este vorba de ,un reflex misogin". Se pare ca presedintele Basescu nu are acest reflex.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite