Taberele liberale îşi evaluează forţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

moară nucleului pro-Stolojan, care va folosi o astfel de situaţie pentru a demonstra că Tăriceanu a dat greş în acţiunea de integrare şi că acesta trebuie înlocuit rapid cu actualul

moară nucleului pro-Stolojan, care va folosi o astfel de situaţie pentru a demonstra că Tăriceanu a dat greş în acţiunea de integrare şi că acesta trebuie înlocuit rapid cu actualul consilier de la Cotroceni. Aripa fostului lider PNL aşteaptă acum să vadă cum au primit potenţialii susţinători ai lui Stolojan declaraţiile publice ale acestuia, urmând să planifice următorii paşi în funcţie de semnalele primite. Planul acestora se va concentra pe operaţiunea de răsturnare a lui Tăriceanu din fotoliul de premier, mizând pe faptul că, fără pârghiile puterii, actualul preşedinte al PNL va pierde rapid sprijinul celorlalţi lideri ai partidului.
Oamenii grupaţi în jurul lui Tăriceanu au văzut în declaraţiile lui Stolojan semnul clar că PD a renunţat la intenţia de a vota în favoarea moţiunii de cenzură anunţate de PSD-PRM. Majoritatea celor fideli actualului lider liberal sunt convinşi că puciul lui Stolojan nu va avea succes sau că, în cel mai rău caz, doar doi - trei parlamentari ar putea părăsi partidul. Totuşi, potrivit unor surse neoficiale, pentru a reduce la minim şansele răsturnării guvernului, premierul Tăriceanu a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, pentru a-l convinge să renunţe la moţiunea de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite