Tabara ii cere lui Flutur sa zboare de la Agricultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PD de Timis Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor si fost ministru al Agriculturii in Guvernul Vacaroiu, a criticat, vineri, intr-o conferinta de

Deputatul PD de Timis Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor si fost ministru al Agriculturii in Guvernul Vacaroiu, a criticat, vineri, intr-o conferinta de presa, politica agricola sustinuta de actualul ministru de resort, liberalul Gheorghe Flutur. Tabara l-a acuzat pe Flutur ca a facut declaratii referitoare la calitatea proasta a graului de anul acesta si a aratat ca prin aceste afirmatii ar fi determinat reducerea dramatica a pretului acestui produs la producatorii agricoli. "Este inadmisibil pentru un ministru sa repete de zeci de ori, inainte ca productia sa fie finalizata si sa aiba toti indicatorii, ca productia de grau a Romaniei nu este de calitate. In orice situatie, pentru astfel de afirmatii cineva ar trebui sa-si dea demisia", a spus Tabara. Parlamentarul PD a afirmat ca ministrul Flutur nu face altceva decat sa continue politica PSD din domeniul agriculturii. "Politica actuala din agricultura nu este cea din programul de guvernare al Aliantei D.A.", a spus Tabara, adaugand ca "sunt doar carpeli de moment, nimic mai mult". Parlamentarul PD a avertizat ca in aceasta saptamana va face demersuri pe langa conducerea Partidului Democrat pentru a "incerca sa lamureasca PD-ul sa se delimiteze de actuala politica agricola a Romaniei".

Flutur il asteapta la minister sa se documenteze
Ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur, a declarat ca regreta faptul ca democratul Valeriu Tabara "isi da cu presupusul" despre starea agriculturii si a spus ca il asteapta pe colegul de Alianta la minister pentru a-i pune la dispozitie datele necesare. "Este regretabil ca Valeriu Tabara isi da cu presupusul, din Banat, despre starea agriculturii la nivel national. Probabil ca nu s-a documentat sa vada calitatea graului din tara, dupa ploile care au afectat calitativ productia, mai ales in sudul tarii", a explicat Flutur. Ministrul a mai spus ca afirmatiile sale se bazeaza pe probe si sondaje din judetele din sud, precum si pe raportarile statistice care arata ca 92 la suta din suprafata cultivata cu grau este deja recoltata, iar o parte este grau furajer. El sustine ca, in calitate de ministru, are obligatia sa informeze corect si la timp opinia publica despre problemele legate de securitatea alimentara si ca "a trecut vremea ministrilor care tineau sub cheie informatiile si excelau prin secretomanie".

Emil Boc: Tabara nu a vorbit in numele PD
Punctul de vedere al lui Valeriu Tabara referitor la ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu reprezinta punctul de vedere oficial al PD, a declarat presedintele democrat, Emil Boc. "Punctul de vedere al lui Tabara reflecta o pozitie ce are la baza o situatie dintr-un judet sau altul, in timp ce ministrul Agriculturii are posibilitatea sa aiba un punct de vedere general", a mai spus Boc. Liderul PD sustine ca, "oricum, acest aspect trebuia discutat in structurile de conducere ale Aliantei si Coalitiei, inainte de a fi dezbatut in presa".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite