Tăbara Boc s-a răzgândit: vot în ordine alfabetică la Convenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţii de la Convenţia PDL de la sfârşitul acestei săptămâni vor vota în ordine alfabetică. Decizia a fost luată după ce luni comisiei de organizare a alegerilor stabilise ca votul să fie dat în ordinea judeţelor.

"Am făcut simulări dacă să se voteze pe organizaţii sau în ordine alfabetică. Cu a doua variantă, votul ar merge mai repede. Pe judeţe, fiecare delegat ar fi trebuit să-şi caute organizaţia şi apoi să-şi aştepte rândul să voteze tot în ordine alfabetică", a explicat preşedintele comisiei de organizare, Sulfina Barbu.

Decizia privind organizarea votului a venit după o adevărată răfuială între cei doi principali contracandidaţi la şefia PDL, Emil Boc şi Vasile Blaga. Dacă premierul a susţinut că votul pe judeţe ar fi cea mai bună soluţie, secretarul general s-a declarat adeptul ordinii alfabetice, pe motiv că prima variantă face ca rezultatul alegerilor să poată fi controlat mai uşor de echipa contracandidatului său.

Comisia a mai decis şi ordinea în care cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte îşi vor prezenta moţiunile: Theodor Paleologu, Emil Boc şi apoi Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite