TVA pentru alimentele de bază scade de la 19 la 9 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fidelizeze colegii conservatori, cedând parţial în faţa pretenţiilor acestora privind reducerea TVA la produsele alimentare de la 19% la 9%.Liberalii l-au mandatat pe ministrul finanţelor,

fidelizeze colegii conservatori, cedând parţial în faţa pretenţiilor acestora privind reducerea TVA la produsele alimentare de la 19% la 9%.
Liberalii l-au mandatat pe ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, să ajungă ieri cu negociatorii PC la un compromis. "În Camera Deputaţilor se va vota reducerea TVA pentru produsele de bază", a anunţat triumfător preşedintele PC, Dan Voiculescu. El a declarat că noua înţelegere se bucură şi de sprijinul celorlalţi parteneri de coaliţie.
Conservatorii au fost de acord ca această măsură să nu mai fie aplicată şi în cazul produselor alimentare derivate, pentru a preveni astfel apariţia unei găuri uriaşe la nivelul bugetului de stat. Potrivit lui Voiculescu, pierderea de 15.000 miliarde de lei, estimată iniţial ca efect al aplicării reducerii TVA, este redusă astfel la numai 4.000 miliarde de lei.
"Au dispărut derivatele, precum produsele de patiserie, mezelurile, brânzeturile, iaurtul cu fructe de pădure", şi-a anunţat Voiculescu victoria. Liderul PC a subliniat că vor continua să facă lobby şi pentru obţinerea acordului coaliţiei pentru adoptarea proiectului neimpozitării profitului reinvestit, chiar dacă Vlădescu se opune în continuare. Dacă legea se aprobă, TVA va scădea pentru carne, pâine, ouă, peşte, lapte, iaurt simplu, brânză de vaci şi smântână.

Vlădescu: nu e adevărat!
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, l-a contrazis pe liderul conservator, Dan Voiculescu, în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază. "Nu există o variantă de reducere a TVA la alimentele de bază care să fie agreată de Ministerul Finanţelor Publice", a spus, sec, Vlădescu. El a precizat că i-a comunicat lui Voiculescu această chestiune, însă şeful PC "îşi menţine poziţia".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite