TOPUL PRIMARILOR REALESI! Cati primari au fost realesi, dar si cati pierdeau daca erau doua tururi de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
info
info

Desi pare paradoxal, alegerile locale nu au adus prea multe schimbari in anumite privinte. Un astfel de exemplu este la nivelul primarilor din orasele resedinta de judet. Astfel, in 29 din 41 de orase resedinta de judet, primarii vechi au fost realesi.

Ceea ce inseamna ca circa 71% din vechii primari din orasele resedinta de judet au castigat un nou mandat. Totusi, scorurile pe care le-au obtinut difera colosal fata de alegerile locale din 2008.

Cei mai multi au primit mai putine voturi la actualele alegeri, in comparatie cu cele din urma cu patru ani.

Alegeri

Econtext va prezinta o noua analiza despre alegerile locale. Astfel, va aratam care sunt primarii care au fost realesi si procentul de voturi pe care l-au obtinut atat la alegerile actuale, cat si la cele din 2008. Ii avem in vedere doar pe primarii generali, cei din municipiile resedinta de judet.

Primarul reales/la al... mandat

Asadar, majoritatea primarilor au castigat un nou mandat. In total, 29 de primari. Din acestia,15 sunt de la USL, zece sunt de la PDL, doi de la UDMR, un independent (Sorin Oprescu) si unul de la FDGR (Klaus Iohannis).

Totusi, numarul de voturi cu care au castigat aceste alegeri difera colosal. Douazeci din cei 29 au primti mai putin voturi la actualele alegeri.
La acest capitol „conduce'“ detasat PDL.

Citește aici restul materialul econtext:TOPUL PRIMARILOR REALESI! Cati primari au fost realesi, dar si cati pierdeau daca erau doua tururi de scrutin

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite