TOP 25 al celor mai faimoase cazuri de plagiat din Romania. Printre cei acuzati de plagiat se numara si Guvernul! Vezi cine sunt ceilalti acuzati

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzaţiile de plagiat vor fi analizate de experţi credibili
Acuzaţiile de plagiat vor fi analizate de experţi credibili

Plagiatul pare sa fie o patima a romanilor, dupa cum arata dezvaluirile mediatice din ultimele saptamani.

Acest sindrom, care a acaparat de ani buni tara noastra, a fost facilitat de lipsa unor modalitati prin care sa fie verificata autenticitatea lucrarilor realizate de elevi, studenti, profesori, etc.

Tara plagiatorilor?

Mai mult, in Romania, poti sa-ti cumperi foarte usor o lucrare de licenta sau un referat, de pe internet, iar ele nu sunt deloc scumpe.

La o simpla cautare pe internet, observam ca, cu circa 100 - 200 de euro, poti sa-ti cumperi o lucrare de licenta bine documentata.

Econtext va prezinta un top al celor mai celebre cazuri de plagiat din tara noastra. S-a vorbit mult despre plagiatele unor lideri din afara Romaniei, soldate cu demisii in multe cazuri. Totusi, in Romania, foarte putine acuzatii de plagiat s-au finalizat cu astfel de masuri. De fapt, foarte putine au fost investigate, multe ramanand doar la stadiul de acuzatie.

Top

Unele acuzatii de plagiat se refera la personaje celebre, iar altele sunt de-a dreptul surprinzatoare. Bineinteles, cele mai celebre, pentru ca sunt proaspete si se refera la personaje faimoase, sunt cazurile Victor Ponta si, mai nou, Elena Udrea.

In total, topul realizat de Econtext contine 25 de cazuri de plagiat. In general, este vorba despre lucrari de doctorat, dar si alte tipuri de lucrari stiintifice, articole, carti, chiar si ghiduri medicale sau opere religioase.

Printre cei 25 se numara ministri, profesori universitari, medici, dar si prefecti sau preoti. La nivelul ministrilor ii regasim pe Corina Dumitrescu (doar nominalizata), Ioan Mang, Mircea Beuran, etc.

Vezi pe econtext topul acuzațiilor de plagiat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite