Szasz Jeno: "Intrarea UDMR în opoziţie ar fi benefică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, consideră că intrarea UDMR în opoziţie ar fi benefică pentru comunitatea maghiară şi ar duce la democratizarea acesteia. Liderul PCM a explicat, citat de Agerpres, că UDMR s-a aflat mai tot timpul la guvernare şi din acest motiv nu a luptat în mod real pentru problemele comunităţii maghiare.

"UDMR a făcut întotdeauna invers decât ar fi trebuit. Înainte de aderarea României la UE ar fi trebuit să fie în opoziţie, deoarece, prin prezenţa ei în Guvern, s-a dovedit că nu poate lupta pentru drepturile comunităţii maghiare, pentru că trebuie să fie de acord cu cei alături de care guvernează", a afirmat liderul PCM.

Szasz Jeno a mai spus că românii au reuşit să înveţe "să guste din democraţie, dar comunitatea maghiară încă nu a trăit asta". "Înainte aveam PCR şi pe Ceauşescu, în ultimii 16 ani am avut UDMR şi pe Marko Bela. Vrem să avem şi noi o mică parte de democraţie", a declarat liderul PCM.

Szasz Jeno mai crede că "Marko Bela şi Laszlo Borbely ar face orice să fie la putere. Fără principii, fără să lupte pentru comunitatea maghiară. E vorba doar de interesele lor personale".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite