Sute de legi, lăsate de izbelişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii se pregătesc să intre în campanie electorală, însă 300 de proiecte de legi cu termen depăşit aşteaptă să fie votate. Interesele electorale sunt mai importante. Parlamentarii au început munca pe 1 septembrie şi ar putea intra “în vacanţa de campanie” în jurul datei de 15 octombrie.

Deputaţii vor avea parte de cea mai scurtă sesiune parlamentară din acest mandat. Cu alegerile generale bătând la uşă, demnitarii se pregătesc să intre în concediu electoral, deşi aproape 300 de proiecte de lege au termenele de rapoarte expirate sau în curs de a fi depăşite.

Parlamentul va intra în vacanţă în jurul datei de 15-20 octombrie pentru a le putea permite aleşilor să meargă în campania electorală. O astfel de măsură s-ar traduce prin mai bine de o lună şi jumătate de concediu plătit pentru deputaţii cu treburi de campanie prin circumscripţii.

În prezent, pe agenda plenului Camerei se găsesc 157 de proiecte de legi, alte 23 de iniţiative legislative cu rapoartele depuse urmând a intra în aceste zile pe ordinea de zi. Ele ar  trebui adoptate până la mijlocul acestei luni. Situaţia este mult mai gravă la nivelul comisiilor parlamentare. Peste 254 de proiecte s-a aşternut praful, în condiţiile în care termenele pentru adoptarea rapoartelor au expirat. Alte 43 de iniţiative riscă să intre în această categorie până la sfârşitul lunii în curs. 

Deputaţii jurişti consemnează cele mai multe restanţe în domeniu:  62 din cele 83 de legi în lucru au termenul depăşit. Ei sunt urmaţi de colegii  de la comisia de buget – finanţe, care au 55 de restanţe.

Deputaţii comisiei de industrie au întârziat cu raportul la 54 de proiecte de legi, iar cei de la administraţie publică şi muncă au 27, respectiv 25 de legi cu termene depăşite. Termenele pentru opt legi în care deputaţii sunt sesizaţi în calitate de primă cameră expiră în următoarele zece zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite