Suspendarea lui Băsescu, inclusă în protocolul PSD-PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii PSD şi PNL vor colabora în baza unui document semnat ieri care prevede, printre altele, cooperarea pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui României. Subiectul suspendării preşedintelui Traian Băsescu a fost redeschis, recent, de liderul PC Dan Voiculescu, care a avansat şi un termen limită: 25 martie. Liberalii au reacţionat rezervat, la fel şi liderul PSD Victor Ponta care afirma atunci că Uniunea Social-Liberal

Protocolul semnat, ieri, de liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL este valabil până în 2012. Documentul mai prevede că parlamentarii PSD şi PNL vor colabora pentru revizuirea Constituţiei, modificarea legislaţiei electorale sau a celei fiscale. De asemenea, parlamentarii celor două partide vor promova moţiuni simple sau de cenzură şi vor colabora pentru învestirea Guvernului sau pentru alegerea conducerilor celor două Camere.

Este interzisă negocierea cu PDL pentru susţinerea proiectelor de lege promovate de Guvern ori de parlamentarii Puterii.

La nivelul fiecărei Camere se va constitui un Consiliu de Coordonare format din liderii de grup şi câte doi reprezentnaţi în conducerea Camerei respective. Consiliile vor decide poziţiile comune ale USL în şedinţele de plen ale Birourilor Permanente sau în comisii.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a afirmat că acest protocol este o consecinţă a alianţei politice dintre PSD şi PNL, dar şi o confirmare a colaborării deja existente între cele două partide. "Protocolul consfinţeşte o stare de fapt, noi colaborăm cu PSD din momentul în care au fost excluşi din Guvernul Boc", a comentat şi Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite