Surse: Traian Băsescu ar putea fi ales în comitetul de conducere al PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea președintelui Traian Băsescu în comitetul de conducere al Partidului Popular European n-ar fi o mutare surprinzătoare, au declarat surse din PPE pentru EurActiv.

El ar putea s-o înlocuiască pe bulgăroaica Rumiana Jeleva, o fostă candidată pentru un post de comisar european.

Totuși, această ipoteză a fost infirmată de o sursă din România, relatează EurActiv, care a precizat că, potrivit Constituției României, președintele trebuie să fie neutru din punct de vedere politic.

Congresul la care Băsescu ar putea fi numit în fruntea PPE se va ține la București în perioada 17-18 octombrie. Reuniunile popularilor europeni se țin o dată la trei ani.

Una dintre cele mai importante decizii pe care vor trebui să le ia popularii europeni va fi alegerea noilor lideri. Cei care doresc să ocupe aceste funcții trebuie să-și depună candidatura până luna viitoare. Înscrierile au început ieri.

Surse din PPE susțin că nici în urma acestui congres nu va avea loc nicio schimbare la vârful grupului parlamentar european, fostul premier belgian Wilfred Martens ocupând funcția de președinte al formațiunii încă din 1992.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite