"Sunteţi un mare ipocrit!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul conservator, Dan Voiculescu, i-a cerut, ieri, preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul unei scrisori deschise expediate din Londra, să nominalizeze grupurile de interese din jurul

Liderul conservator, Dan Voiculescu, i-a cerut, ieri, preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul unei scrisori deschise expediate din Londra, să nominalizeze grupurile de interese din jurul Ministerului Economiei, la care s-a referit în ultimele declaraţii publice.
"Cred, domnule preşedinte, că este o chestiune de bun-simţ să mergeţi până la capăt. Să le spuneţi în mod deschis oamenilor cine sunt aceste grupuri de interese care atentează direct la buzunarul cetăţeanului. Nu vă puteţi afişa la nesfârşit cu un aer superior în faţa românilor spunându-le: ?Atenţie, ştiu că sunteţi furaţi de grupuri de interese!? fără să nominalizaţi aceste grupuri!", se arată în textul amintit. Epistola, redactată în termeni duri, îl acuză pe şeful statului fie că este complice al respectivelor grupuri de interese, întrucât nu vrea să le dezvăluie, fie că face asemenea afirmaţii ca un demagog "bântuit zi de zi de febra imaginii proprii". Voiculescu îi explică preşedintelui că refuză să-l lase pe tânărul său ministru să fie suspectat de corupţie din cauza unor exerciţii de imagine caracteristice lui Băsescu. "Din păcate, atitudinea dumneavoastră de tipul ?dă-i şi fugi!? mă obligă să nu-mi schimb opinia: aţi fost şi rămâneţi un mare ipocrit. Dacă vreţi să dovediţi că mă înşel, în calitatea dumneavoastră de ?cel mai informat om din stat?, comunicaţi opiniei publice, în mod transparent, care sunt grupurile de interese din jurul Ministerului Economiei care au ?ridicat? preţul gazelor în România", se mai arată în textul amintit. Totuşi, Dan Voiculescu îşi exprimă îndoiala că va primi un răspuns din partea şefului statului şi îl avertizează că românii vor ajunge să-i cunoască adevărata faţă, "chiar dacă veţi avea grijă să trageţi mai adânc pe ochi celebrul fes prezidenţial".
Depeşa trimisă ieri la Cotroceni este al doilea astfel de demers al liderului PC, după ce, anul trecut, Dan Voiculescu i-a cerut lui Traian Băsescu să explice public la ce s-a referit când a vorbit despre cooptarea la guvernare a "soluţiei imorale PUR". Solicitarea mai-marelui conservatorilor a fost ignorată cu desăvârşire de şeful statului.

PC se gândeşte să iasă de la guvernare
Gestul lui Voiculescu vine cu doar câteva zile înaintea şedinţei Biroului Permanent al PC care trebuie să decidă dacă partidul trebuie să rămână sau nu la guvernare. Purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, a declarat, ieri, că Biroul va trebui să accepte şi să propună Congresului din luna februarie, unul dintre cele două curente conturate în interiorul formaţiunii: unul favorabil ieşirii din Coaliţia la putere, al cărui exponent este chiar el, şi altul pentru continuarea colaborării cu Alianţa şi UDMR, susţinut de ministrul de stat George Copos.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite