Summitul Uniunii Europene a început joi după-amiază la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, cancelarul german
Angela Merkel, cancelarul german

Summitul UE a început joi după-amiază la Bruxelles, pe fondul disensiunilor puternice dintre Franţa şi Germania, informează AFP.

Liderii celor 27 de state membre UE au început lucrările care vor dura două zile imediat după întrevederea bilaterală dintre preşedintele francez, François Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel.

Francois Hollande a declarat joi că summitul european va fi consacrat construirii unei uniuni bancare, nu uniunii bugetare propusă de cancelarul Angela Merkel. „Subiectul summitului nu este uniunea bugetară, ci uniunea bancară", a spus Hollande la sosirea la dineul liderilor Partidului Socialist European (PSE), organizat la Bruxelles înainte de începerea summitului, citat de Mediafax. „Prin urmare, singura decizie pe care o vom lua, de altfel pe care o vom confirma, va fi constituirea unei uniuni bancare până la sfârşitul anului", a adăugat Hollande.

Cu puţin timp înainte, cancelarul Angela Merkel susţinea ideea conferirii de prerogative sporite comisarului UE pentru Afaceri Economice, inclusiv a unui drept de veto în probleme de bugete ale statelor membre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite