Sulfina Barbu: Rectificarea bugetară, cu puternice note politice şi electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a apreciat că noua rectificare de buget pe care intenţionează să o facă Guvernul este una "cu puternice note politice şi electorale", ea susţinând că 800 de milioane de lei sunt alocate către primării fără criterii clare.

"Asistăm la o nouă rectificare de buget pe care intenţionează să o facă Guvernul USL şi aş spune că este o rectificare de buget cu puternice note politice şi electorale. 800 de milioane de lei sunt alocate către primării fără niciun fel de criteriu, nu am văzut acolo criterii clare. Au fost propuse aceste alocări prin derogare de la legea finanţelor publice locale şi este foarte clar că aici Guvernul doreşte să-şi motiveze propriii primari şi preşedinţi de consilii judeţene pentru alegerile din 9 decembrie", a declarat Barbu.

Ea a susţinut totodată că "din nou asistăm la o tăiere a fondurilor de la investiţii".
Barbu a arătat că "în sfârşit" sunt alocate 400 de milioane de lei în domeniul agriculturii, dar a menţionat că necesarul pentru acest domeniu este de 500 de milioane de euro.

"Concluzia Alianţei România Dreaptă, după consultarea proiectului de rectificare, este foarte clară: ARD respinge acest proiect de rectifocare şi cere Guvernului să regândească parametrii rectificării bugetare. Cererem Guvernului Ponta să renunţe la tărirea banilor pentru investiţii, pentru că numai investiţiile garantează creşterea economică şi susţinerea locurilor de muncă", a spus ea.

Sulfina Barbu a mai susţinut în conferinţa de presă că preţurile "au explodat în luna septembrie", iar "creşterile de preţuri sunt oglinda proasei guvernări a USL".

"Nota de plată a prostiilor comise de USL se regăseşte în preţuri plătite de fiecare dintre noi, mai mari în această toamnă şi în iarna care urmează", a opinat Barbu.

"Victor Ponta nu vorbeşte despre faptul că preţul alimentelor a crescut în luna septembrie cu cea mai mare valoare lunară din ultimii 10 ani - 2,3%, nu vorbeşte despre faptul că fiecare familie din România a sărăcit cu aproape 100 de lei de la preluarea guvernării de către USL, nu vorbeşte despre iarna care va aduce facturi mai mari cu 35% faţă de iarna 2011-2012 (...), nu vorbeşte despre noul val de scumpiri care ne va lovi din ianuarie pe fondul majorării preţurilor la gaze", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite