Şeful spionilor, noul premier în România- subiect dezbătut în presa internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE, a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de premier a făcut înconjurul lumii. Presa internaţională a surprins nerăbdarea preşedintelui Traian Băsescu de a-l numi în locul lui Emil Boc şi faptul că România este a şasea ţară din Europa care face asemenea schimbări pentru a restabili un echilibru economic, financiar şi politic.

Iată ce au scris unele dintre cele mai importante mass-media.

CNN - "Mihai Răzvan Ungureanu (43 de ani) a fost ministru de externe in perioada 2004-2007, iar apoi şeful SIE. Potrivit Constituţiei din România, Unugureanu este acum prim-ministrul Romaniei, însă el trebuie să obţină şi aprobarea Parlamentului pentru a forma oficial şi un nou Guvern, inclusiv de a alege noi miniştri.  Ungureanu a acceptat numirea, declarând că independenţa sa politică ar trebui să ajute la îndeplinirea mandatului.

Măsurile de austeritate, tensiunile dintre protestatari şi autorităţi şi tensiunile politice care au dus la aceste schimbări nu sunt doar în România. În Europa, de câteva luni, Grecia, Irlanda, Italia, Spania şi Portugalia au schimbat Guvernele cu scopul de a stabiliza economia"

BBC -"Domnul Ungureanu are o diplomă de master la Universitatea Oxford şi a fost ministru de externe în timpul primului mandat al lui Traian Băsescu. Pentru validarea lui Ungureanu în funcţia de şef al executivului este nevoie de aprobarea Parlamentului, iar alegerile legislative, prevăzute în mod normal pentru noiembrie, probabil vor fi devansate în vară"

REUTERS - Ungureanu (43 de ani), istoric şi fost ministru de externe a promis că va continua reformele economice ale lui Emil Boc. "Reformele vor continua, plus-valoarea pe care o aduc constă în capacitatea mea de a fi un bun administrator"

L'Express -"România are deja un nou prim-ministru. Preşedintele Traian Băsescu n-a întârziat să-l numească pe şeful serviciilor de informaţii externe, Mihai Răzvan Ungureanu, în locul lui Emil Boc, alungat de furia străzii. Mihai Ungureanu, care este şi profesor de istorie la Universitatea din Bucureşti, vorbeşte fluent mai multe limbi printre care franceza, engleza şi germana".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite