Stupoare la Parchet: Văcăroiu a confiscat dosarul Şereş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii cu o mână au aprobat începerea urmăririi penale în cazul lui Şereş şi cu cealaltă au blocat ancheta. Hotărârea plenului Senatului prin care se avizează începerea urmăririi

Senatorii cu o mână au aprobat începerea urmăririi penale în cazul lui Şereş şi cu cealaltă au blocat ancheta. Hotărârea plenului Senatului prin care se avizează începerea urmăririi penale în cazul lui Codruţ Şereş conţine la punctul 3 o prevedere care face ca procurorii să nu mai poată continua ancheta.

Potrivit unui document obţinut de Hotnews.ro, senatorii au stabilit ca dosarul în original şi anexele lui să fie secretizate şi arhivate la Senat. “Dosarul nr. 151/D/P/2007 şi materialele anexate acestuia, transmise Senatului, se secretizează şi se arhivează la Senat”, se arată în hotărârea Senatului.

Parchetul nu are pe ce să lucreze

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat încă de acum două săptămâni conducerii Senatului ca dosarul în original să îi fie restituit. Însă nu a primit niciun răspuns. “Noi acum nu avem dosar”, a spus procurorul Robert Cazanciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului. “Prin hotărârea în care se avizează începerea urmăririi penale, dosarul se secretizează şi se arhivează la Senat. Senatul nu poate secretiza un document care nu le aparţine”, a mai spus Cazanciuc. 

Senatorul Şerban Nicolae, membru al  comisiei juridice, susţine că nu s-a primit dosarul original al lui Codruţ Şereş, ci doar copii. “Nici măcar nu se menţiona că ar fi conforme cu originalul. Sunt doar copii xeroxate ale unor documente. Noi vom  copia copiile. O să dăm înapoi Parchetului ceea ce am primit. E o procedură justificată când astfel de documente intră în procedura Senatului”, a explicat parlamentarul social-democrat. 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă ICCJ, Robert Canzaciuc, afirmă că la mijloc este o  confuzie provocată de procedura stabilită în cazul unui demnitar. “Instanţa a decis disjungerea cazului Şereş, drept urmare, documentele existente în dosarul privatizărilor referitoare la Şereş au fost fotocopiate.  Respectivele fotodocumente constituie dosarul original disjuns al domnului Şereş”, a spus Cazanciuc.

Senatorul Doru Ioan Tărăcilă, membru în comisia jurică, a precizat că actele originale sunt în dosarul Mucea, iar în dosarul miniştrilor se găsesc copii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite