Radu Stroe şi Teodor Meleşcanu - soluţiile de avarie, Norica Nicolai rămâne în cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu le-a propus liberalilor o remaniere parţială. Şeful PNL a cerut conducerii partidului votul pentru nominalizările sale la Justiţie şi Apărare, Teodor

Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu le-a propus liberalilor o remaniere parţială. Şeful PNL a cerut conducerii partidului votul pentru nominalizările sale la Justiţie şi Apărare, Teodor Meleşcanu şi Radu Stroe (foto).

După anunţul făcut de Mircea Geoană, plaja opţiunilor PNL s-a restrâns la o "remaniere parţială". Interimarul de la Justiţie, Teodor Meleşcanu, a primit portofoliul complet, iar fostul secretar general al guvernului, Radu Stroe, a fost numit la Apărare. Nu au existat vociferări şi nici contracandidaturi. Meleşcanu, care dezamăgit recunoştea după şedinţă că "nu are vreun entuziasm" în privinţa nominalizării sale la Justiţie, a primit 19 voturi pentru şi două împotrivă.


Radu Stroe a fost votat de 17 membri ai Biroului şi a beneficiat de două voturi împotrivă. Se pare că Meleşcanu, deşi nemulţumit, s-a abţinut în şedinţă de la comentarii. "Este un tip diplomat", comentează sursele citate. Votul pentru cei doi ministeriabili a fost secret. Liberalii consideră că şeful statului nu l-ar refuza pe Meleşcanu, dar se aşteaptă la obiecţii în ce îl priveşte pe Radu Stroe. Ludovic Orban a declarat că a doua opţiune pentru MApN este Norica Nicolai.


Nu s-a discutat retragerea de la guvernare


Vicepreşedintele Crin Antonescu a dat explicaţii privind declaraţia sa referitoare la varianta retragerii de la guvernare a PNL, spunând că este o părere personală. Retragerea de la guvernare nu s-a discutat şi nu a fost votată. "A fost doar un punct de vedere", au declarat surse din tabăra durilor din PNL, care de data aceasta nu au îmbrăţişat varianta radicală a lui Antonescu, ci s-au regrupat în votul dat restructurării. De altfel, Antonescu a părăsit şedinţa printre primii, refuzând să facă declaraţii. Varianta restructurării guvernului a primit nouă voturi, spre deosebire de cele 11 acordate remanierii parţiale. (Oana Iuraşcu)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite