Strategie de gherilă în lupta pentru Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu şi Vasile Blaga încearcă să se eticheteze unul pe celălalt Blaga şi PD-L se chinuie din răsputeri să lege imaginea lui Oprescu de cea a PSD şi a lui Ion Iliescu.

Sorin Oprescu şi Vasile Blaga încearcă să se eticheteze unul pe celălalt

Blaga şi PD-L se chinuie din răsputeri să lege imaginea lui Oprescu de cea a PSD şi a lui Ion Iliescu. Doctorul îl asociază cât de des poate pe Blaga cu Videanu.

O altă tactică des folosită în campania pentru Bucureşti este anunţarea unor potenţiale fraude electorale sau înţelegeri de culise.

"Mitrea şi Blaga mi-au negociat capul"

Sorin Oprescu a declarat, ieri, că, în urmă cu două zile, Vasile Blaga şi Miron Mitrea au început "negocierile directe", împărţindu-şi sectoarele Bucureştiului. El a susţinut că Blaga şi Mitrea "au lăsat orice pretenţie de verticalitate deoparte" şi "au pus soarta bucureştenilor pe un şerveţel de restaurant". El a adăugat că "unii" i-au spus că "s-a negociat capul lui Oprescu".

În replică, Vasile Blaga a spus că Oprescu minte şi că este un candidat teatral. Potrivit lui Blaga, Oprescu a intrat în campanie prin fraudă şi minciună. El a mai spus că, deşi se prezintă independent, Oprescu are "întreg PSD-ul în jurul lui".

Miron Mitrea a negat, la rândul său, că s-ar fi întâlnit cu Blaga. "Fiind de sâmbătă la Munchen, este limpede că nu aveam cum să mă întâlnesc cu Blaga acum două zile. Nu m-am întâlnit cu Blaga sau cu Oprescu sau cu alţi contracandidaţi PSD din Bucureşti de mai bine de două luni şi jumătate", a spus Mitrea, adăugând că se află într-un spital din Munchen pentru o operaţie pe care a amânat-o din cauza campaniei.

Oprescu îi curtează pe Orban şi pe liberali

La câteva zile după primul tur, Oprescu a recunoscut că programul lui Orban pe tema traficului este mai bun decât al său. "Ne-a dat lecţii amândurora", a spus Oprescu, referindu-se la el şi la Vasile Blaga.

Opţiunile liberalilor bucureşteni sunt împărţite între cei doi finalişti ai scrutinului pentru Primăria Capitalei. Unele voci din PNL susţin că şeful organizaţiei, Ludovic Orban, a bătut palma cu Blaga şi că a cerut membrilor de partid să-i ofere voturile.

Mulţi dintre liberali sunt decişi să-l susţină pe Oprescu, dată fiind aversiunea pe care o au faţă de liberal-democraţi şi, mai ales, faţă de preşedintele Traian Băsescu. Conducerea PNL a evitat să facă vreo recomandare oficială, însă a sugerat că l-ar prefera pe Sorin Oprescu.

Azi, Oprescu şi Blaga se vor întâlni în direct, la ora 20.30, pe postul Antena 3.

PC, PNŢCD, PSD - cu Oprescu

Conservatorii şi ţărăniştii bucureşteni şi-au anunţat, recent, sprijinul pentru Sorin Oprescu în turul doi. Dacă PNŢCD "a luat decizia fermă de a-l susţine pe Oprescu", conservatorii au făcut doar "o recomandare" în legătură cu susţinerea independentului.

Tot o recomandare în favoarea lui Oprescu a făcut şi PSD. Cu toate acestea, Marian Vanghelie, Cristian Diaconescu şi Neculai Onţanu au anunţat deja că nu-şi vor face cadou voturile către PD-L.

Mitrea şi Blaga au pus soarta bucureştenilor pe un şerveţel de restaurant
Sorin Oprescu, candidat independent

Oprescu a intrat în campanie prin fraudă şi minciună. El are întreg PSD-ul în jurul lui
Vasile Blaga, candidat PD-L

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite