Stolojan face loc „lupilor tineri“ din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La viitorul congres al partidului, Theodor Stolojan vrea să se retragă din conducerea PDL. Unul dintre „lupii tineri“ ai PDL, Sever Voinescu, a declarat pentru „Adevărul“ că se gândeşte serios să candideze la o funcţie de conducere sau chiar la preşedinţia formaţiunii.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan şi-a anunţat retragerea din prima linie a partidului, cu ocazia congresului care va avea loc, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. 

Mai citeşte şi:

Videanu: Cred că ar trebui urgentat procesul alegerilor în PDL

El  va lăsa liber un post de prim-vicepreşedinte, ce  va fi scos la bătaie odată cu celelalte funcţii din conducerea centrală a democrat-liberalilor.

De altfel, unul dintre motivele de dispută la nivelul Biroului Permanent a fost dublarea posturilor de prim-vicepreşedinţi, în prezent aceste funcţii fiind deţinute de Theodor Stolojan şi de Adriean Videanu, care a declarat că se va dedica activităţii de partid, după plecarea din Guvern.

Stolojan a precizat pentru „Adevărul" că alegerea sa nu are legătură cu eventuale nemulţumiri, deşi a fost unul dintre cei care s-a opus recentei remanieri guvernamentale, ci cu faptul că doreşte să facă loc tinerilor.  „Este nevoie de oameni tineri în conducerea partidului. Eu am o vârstă. Voi rămâne în PDL, dar nu mă mai interesează nici funcţia de preşedinte, nici cea de prim-vicepreşedinte sau alte posturi", a comentat Stolojan.

Fostul premier a mai spus că eurodeputatul Cristian Preda poate fi un lider, însă ar trebui să renunţe la Parlamentul European întrucât nu poate face naveta Bruxelles-Bucureşti şi să fie implicat în activitatea partidului. Întrebat dacă atunci când vorbeşte de tinerii care ar trebui să fie promovaţi în PDL se referă şi la Elena Udrea, Stolojan a comentat laconic:

„Elena Udrea poate candida la funcţiile de conducere. Este greu să vă spun acum ce va face Elena Udrea". Recent, ministrul Dezvoltării, care deţine şi funcţia de secretar executiv al PDL şi preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, afirma că, dacă ar spune pentru ce funcţie va candida, s-ar opri toate jurnalele de ştiri.

Sever Voinescu: „Mă gândesc să candidez"

Deputatul PDL Sever Voinescu nu exclude o candidatură chiar la funcţia de preşedinte al democrat-liberalilor. „Mă gândesc serios la o candidatură pentru conducerea PDL, însă lucrurile nu depind doar de mine având în vedere statutul care este în vigoare în acest moment", a declarat Voinescu pentru „Adevărul".

Potrivit statutului PDL, alegerea preşedintelui se face pe bază de moţiune, iar vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai Biroului Permanent Naţional sunt aleşi pe lista candidatului a cărui moţiune este câştigătoare. „Nu exclud posibilitatea ca eu să iniţiez o moţiune. Însă este prematur să spun acum", a completat Voinescu.

În ceea ce-l priveşte, Cristian Preda a precizat că înscrierea sa în cursa pentru o funcţie de conducere depinde şi de eventuale modificări ale statutul. „Am nervii tari. Nu mă grăbesc cu o candidatură. Voi anunţa ce voi face în momentul în care va fi fixată data congresului", a adăugat Preda.

Alegeri în organizaţiile judeţene

Conducerea PDL a decis să dea liber alegerilor din organizaţiile judeţene, care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul anului. În cadrul întâlnirii de ieri dintre liderii de la centru şi primarii partidului, aceştia au arătat că există riscul ca PDL să intre nepregătit în alegerile locale dacă nu-şi pune la punct structurile de conducere de la nivel judeţean. Potrivit unor surse, primarii s-au plâns şi de blocarea unor contracte din cauza ajustării bugetelor locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite