Stolojan plusează în partida cu Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aveam programată întâlnirea. Iar dacă nu se răzgândeşte între timp, mă voi vedea cu domnul Tăriceanu mâine sau poimâine (marţi sau miercuri - n.r.)", a spus liderul Platformei. Celor doi

aveam programată întâlnirea. Iar dacă nu se răzgândeşte între timp, mă voi vedea cu domnul Tăriceanu mâine sau poimâine (marţi sau miercuri - n.r.)", a spus liderul Platformei. Celor doi le va fi însă destul de greu să aibă o discuţie în zilele imediat următoare, având în vedere că premierul va face, astăzi, o serie de investigaţii medicale amănunţite, iar mâine ar trebui să plece în Franţa, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale la picior. Tot astăzi, liderul liberal ar trebui să participe şi la şedinţa Comitetului Executiv al partidului, în care va fi analizată oportunitatea retragerii sprijinului politic pentru ministrul agriculturii. Susţinătorii Platformei declarau, ieri, că invitaţia la dialog avansată de Tăriceanu a fost doar o diversiune, liberalii neavând nicio intenţie de a discuta cu Theodor Stolojan.
Propunerea lui Tăriceanu: preşedinte executiv
Surse liberale au declarat, ieri, că Tăriceanu urma să-i propună lui Stolojan să se întoarcă în partid pe funcţia de preşedinte executiv. Oferta de pace a liderului liberal nu i-ar fi vizat însă pe ceilalţi iniţiatori ai Platformei, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu. De altfel, liderul platformiştilor a lăsat să se înţeleagă că nu va accepta o astfel de propunere. "Am înţeles că doreşte să discutăm despre reîntoarcerea mea în partid şi despre o eventuală funcţie. Nu aceasta este problema, este vorba de întoarcerea tuturor celor care au fost excluşi recent abuziv din partid şi de reformarea partidului plecând de la platforma liberală, blocarea declinului şi eliminarea practicilor actualei conduceri", a spus Stolojan.
Deputaţii platformişti, gata să boicoteze bugetul
Câţiva deputaţi liberali au solicitat, ieri, în şedinţa de grup, suspendarea lucrărilor plenului dedicate bugetului pe 2007, astfel încât ei să se poată deplasa nestingheriţi la întâlnirea dintre gruparea Flutur şi platformiştii lui Stolojan, programată pentru ieri seară. Potrivit unor surse parlamentare, Corneliu Momanu şi Cornel Ştirbeţ le-au cerut colegilor să fie înţelegători faţă de situaţia lor şi să amâne şedinţa în plen. Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, le-a comunicat celor doi că bugetul de stat este mult mai important.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite