Stolojan se anunţă ca viitor prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

da în lături să preia funcţia de premier.După ce, acum circa o lună, şeful său de la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu, a spus că regretă că l-a numit premier pe Tăriceanu, acum,

da în lături să preia funcţia de premier.
După ce, acum circa o lună, şeful său de la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu, a spus că regretă că l-a numit premier pe Tăriceanu, acum, şi Stolojan a declarat că îi pare rău că i-a lăsat acestuia preşedinţia PNL. Consilierul prezidenţial a recunoscut că Băsescu l-a încurajat să apară în public. "Mi-a spus că bine fac", a relatat Stolojan cele spuse de şeful statului. În cadrul emisiunii Marius Tucă-Show, Theodor Stolojan a anunţat că va încerca să creeze în interiorul PNL un "curent de opinie" favorabil fuziunii cu PD şi a sugerat că, dacă va eşua, ar putea crea o altă structură politică.
"Acum, văzând ce se întâmplă, vă pot spune, fără niciun fel de reţinere, că aş fi preferat să deleg pe altcineva care să continue ceea ce noi am scris în acest program politic la vremea respectivă", a spus Theodor Stolojan. El a relatat cum Tăriceanu nu i-a dat nici măcar un telefon atunci când a format guvernul, în decembrie 2004, şi cum acesta a ignorat faptul că funcţia de preşedinte al PNL i-a fost doar "delegată". "Aş vrea să vă spun un lucru - eu am rămas preşedintele PNL, până la congresul din februarie 2005. Pentru că eram ales de un congres. Nimeni nu poate înlocui preşedintele", a explicat fostul lider liberal, sugerând că Tăriceanu ar fi trebuit să-l cheme să reia postul de preşedinte al PNL. Stolojan a spus că a înţeles, în momentul în care s-a constituit guvernul Alianţei D.A., că nu mai era dorit de "grupul" care se constituise în jurul lui Tăriceanu. Consilierul preşedintelui Băsescu a anunţat că acum doreşte să revină şi să "lămurească" un număr cât mai mare de liberali că trebuie să aibă loc fuziunea cu PD. "Voi încerca, împreună cu colegi din PNL, să tragem câteva semnale de alarmă, să propunem un proiect politic, care trebuie să ajungă în final la această coagulare a forţelor politice de dreapta, deci inclusiv fuziunea dintre PNL şi PD", a declarat Theodor Stolojan. El a spus că, dacă acest proiect nu va reuşi, nu exclude o altă "construcţie politică". Consilierul prezidenţial a anunţat şi că va deveni un critic al măsurilor economice adoptate de Guvernul Tăriceanu. "De exemplu, în domeniul economic vom arăta că trenează reforma în domeniul fiscal, care a creat mari probleme mediului de afaceri", a spus Stolojan. El a criticat şi faptul că dobânzile bancare sunt impozitate cu 10%, în loc de 16%, precum şi întârzierea reformei în administraţia publică centrală. "Uitaţi-vă ce haos s-a creat. Noi cream câte o agenţie pentru fiecare problemă", a spus consilierul prezidenţial pe probleme economice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite