Stolojan şi Stoica n-au reuşit să încălzească audienţa la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Stolojan a lansat, sâmbătă, la Iaşi platforma politică a disidenţilor din PNL în faţa unei săli cu multe locuri libere, participanţii fiind nevoiţi să facă faţă frigului

Theodor Stolojan a lansat, sâmbătă, la Iaşi platforma politică a disidenţilor din PNL în faţa unei săli cu multe locuri libere, participanţii fiind nevoiţi să facă faţă frigului pătrunzător, chiar dacă vorbitorii au făcut toate eforturile să încingă atmosfera cu atacuri la adresa conducerii liberale.
Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, însoţiţi de Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru şi Raluca Turcan au venit la sfârşitul săptămânii trecute la Iaşi, pentru a prezenta proiectul noii platforme liberale. "Partidul Naţional Liberal, cu actuala conducere, va pierde din credibilitate, dând senzaţia că e preocupat doar de funcţii şi de rente. Există un grup în jurul domnului Tăriceanu, care a confiscat partidul şi care parazitează PNL", a declarat Stolojan. El a mai precizat că PNL-ul face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut PSD la guvernare, comparân-du-l pe Călin Popescu Tăriceanu cu Adrian Năstase. Pe de altă parte, Valeriu Stoica a afirmat că formaţiunea condusă de Tăriceanu riscă să aibă soarta PNţ-ului.
"Domnule Stolojan, v-a apucat dorul de ţară?"
În finalul întâlnirii de la Iaşi, Theodor Stolojan a solicitat participanţilor, puţini dintre ei membri PNL, să spună ce părere au despre iniţiativa de a lansa platforma liberală. Unii s-au arătat convinşi de argumentele lui Stolojan, însă alţii s-au declarat nemulţumiţi de iniţiativa acestuia. "Acum câţiva ani aţi arătat spatele României, plecând la FMI, şi acum v-a apucat dorul de ţară?", a întrebat un bătrân din sală, întrebare la care Stolojan nu a avut însă răspuns. Fostul lider PNL a precizat că, în săptămânile următoare, va merge în mai multe judeţe pentru a explica oamenilor ce doreşte să facă prin noua platformă liberală. Stolojan a mai spus că, la începutul anului viitor, printr-un congres ce va avea loc în ianuarie sau februarie, se va decide viitorul platformei liberale. La întâlnirea de la Iaşi au venit aproximativ 400 de persoane de la Botoşani, Suceava, Galaţi şi Neamţ. şefii PNL Iaşi cred că aceştia "au fost aduşi cu vreo trei autocare la Iaşi. Dintre membrii PNL Iaşi, nu am recunoscut decât patru persoane, şi acelea nu foarte importante în partid", a declarat unul dintre liderii PNL Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite