Stolojan: Preşedintele PDL trebuia să devină premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Stolojan explică într-o declaraţie de presă motivele pentru care şi-a dat demisia din funcţia de premier desemnat. "Pentru ca sistemul de luare a deciziilor să fie coerent, eficient şi responsabil, soluţia era evidentă: preşedintele PDL trebuia să devină premier".

"Am luat decizia normală şi onestă de a depune mandatul de prim-ministru desemnat şi de a da astfel posibilitatea ca preşedintele PDL să primească acest mandat", explică Theodor Stolojan.

"În primul rând, nu am fost parte în niciun scenariu politic. Toate afirmaţiile făcute în acest sens cu privire la rolul pe care Preşedintele Romaniei l-ar fi jucat în a mă determina să renunţ la mandat nu au niciun fundament. Dimpotrivă, consider că Preşedintele a acţionat potrivit atribuţiilor sale constituţionale, în mod corect faţă de interesul public, faţă de partidele politice şi faţă de mine. Şi îi mulţumesc pentru acest lucru.

În al doilea rând, nu au fost tensiuni în Partidul Democrat Liberal vizavi de desemnarea mea ca prim-ministru de către preşedintele ţării. Chiar PDL a propus candidatura mea şi m-a susţinut pentru funcţia de premier. De asemenea, nu am pus condiţii privind desemnarea în guvern a anumitor persoane.

În al treilea rând, nu sunt bolnav. Am renuntat la mandat în urma unei analize atente a situaţiei politice nou create.

România are acum o şansă pe care nu a mai avut-o de o generaţie. E timpul obligatoriu al reformelor – o reformare a statului, a regimului politic, a Constituţiei. Dar este nevoie şi de măsuri hotărâte pentru reducerea efectelor crizei economice. Iar aceste schimbări şi măsuri cer o majoritate solidă în Parlamentul ţării" a explicat Theodo Stolojan.


Citiţi integral textul în care Stolojan expune pe larg motivele retagerii sale AICI.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite