Stolojan: Boc este nepotrivit pentru unii pentru că este un om corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului aflat la guvernare, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, care consideră că imaginea PDL nu ar fi una mai bună dacă ar fi desemnat un premier tehnocrat.

"O persoană care deţine cele două funcţii (n.r. - de premier şi preşedinte al partidului de guvernare) poate să atenueze tensiunile care apar. În cazul separării celor două funcţii, preşedintele partidului de guvernare va intra foarte curând în conflict cu primul ministru. Nu cred că România se află în prezent într-o situaţie în care o guvernare să fie gestionată de o persoană şi partidul de guvernământ să fie gestionat de altă persoană", a declarat Stolojan pentru Mediafax.

Întrebat dacă premierul Emil Boc ar trebui să fie schimbat din funcţie, Stolojan a spus: "Boc este nepotrivit pentru unii pentru că este un om corect".

Cât despre desemnarea unui premier tehnocrat pentru ca percepţia faţă de partidul de guvernământ să se schimbe, Stolojan consideră că singura soluţie în acest sens este creşterea economică.

"Nu cred că România este în situaţia în care imaginea partidului de guvernare să poată fi desprinsă de percepţia guvernării. Ori, multe din discuţii se bazează pe această prezumţie, că, dacă am avea un premier tehnocrat, partidul îşi va reveni mai repede. Singura ieşire, după mine, este ca, în 2011, să avem creştere economică, iar în 2012 această creştere economică să se regăsească şi în percepţia populaţiei ", a explicat Theodor Stolojan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite