Ştefan Florescu va da ANI în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul independent la Primăria Sectorului 6, Ştefan Florescu, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, a spus va contesta decizia şi că va acţiona instituţia în judecată pentru prejudiciile aduse imaginii sale publice.

"Voi acţiona pe preşedintele ANI în judecată pentru prejudiciile aduse imaginii mele publice. Am depus la Judecătoria Sectorului 6 contestaţie cu privire la acest comunicat al ANI. Nu am primit nici pe adresa de domiciliu, nici pe adresa fundaţiei nicio comunicare cu privire la decizia ANI", a declarat Florescu.

El a precizat că a aflat din presă despre decizia ANI de a-l declara incompatibil.

"Comunicatul ANI, transmis în mod intenţionat cu o zi înaintea începerii campaniei electorale, este o lucrătură politcă instrumentată de o instituţie aflată încă sub control portocaliu", a spus Florescu.

Ştefan Florescu a susţinut că nu a fost niciodată funcţionar public, aşa cum se arată în comunicatul ANI.

"Nu m-am situat, deci, în incompatibilitate, nici cu funcţia de administrator al unei firme private, nici cu cea de membru al unui partid politic. Contractele mele cu Primăria Sectorului 4, unde am activat, dovedesc asta fără urmă de îndoială", a spus Florescu.

Florescu a spus că motivul real al verdictului ANI, dar şi al ameninţărilor pe care le-a primit, este reprezentat de teama "mafiei portocalii" că el va câştiga Primăria Sectorului 6.

"Reprezint, aşadar, un pericol pentru mafia portocalie, pentru clanul Udrea-Cocoş-Poteraş-Mănescu. Vreau să le comunic membrilor acestui clan că acţiunile lor, oricât de dure, nu mă vor determina să renunţ", a spus Florescu.

Inspectorii de integritate au decis că fostul director al Direcţiei de Administrare a Pieţelor din Sectorul 4, Ştefan Florescu, în prezent candidat independent pentru Primăria Sectorului 6, s-a aflat în incompatibililtate din vara anului 2009 şi până în urmă cu două luni, întrucât a fost, simultan, atât director al Administraţiei Pieţelor din Sectorul 4 cât şi administrator la trei societăţi comerciale. În plus, Florescu a fost şi preşedinte al filialei Partidului Conservator din Sectorul 6.

Conform legii, cel găsit în incompatibilitate nu are dreptul de a exercita o funcţie publică timp de trei ani, excepţie făcând cele electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite