Statutul minorităţilor, blocat în continuare la Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce UDMR face presiuni pentru adoptarea Statutului minorităţilor până la sfârşitul sesiunii parlamentare, deputaţii din Comisia pentru drepturile omului au amânat dezbaterea proiectului pe motive procedurale.

UDMR a cerut partenerilor de guvernare ca Statutul minorităilor să fie adoptat cât mai repede, numai că apropierea vacanţei parlementare, care începe la 1 iulie, pare să strice planurile Uniunii. Temându-se că nu mai au la dispoziţie timpul necesar pentru ca proiectul să treacă prin Parlament, reprezentanţii Uniunii au avansat soluţia asumării răspunderii Guvernului.

"Dacă putem începe dezbaterea în Parlament săptămâna viitoare, mergem pe dezbatere parlamentară, dacă nu, atunci vom cere asumarea pe acest proiect de lege", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor. El a adăugat că proiectul Statutului se află la Comisia pentru drepturile omului, care trebuie să întocmească raportul necesar trecerii la dezbaterea şi votul în plen.

Numai că membrii comisiei nu se grăbesc deloc să întocmească raportul aşteptat de UDMR. Potrivit secretarului comisiei, deputatul conservator Sergiu Andon, discuţia pe marginea Statutului minorităţilor a fost amânată deoarece lipsea punctul de vedere care, potrivit procedurii, trebuie transmis de Guvern. Andon a precizat că preşedintele comisiei, deputatul minorităţilor Nicolae Păun, a propus începerea discuţiilor în absenţa avizului, dar propunea a fost respinsă. "Săptămâna aceasta nu vom discuta proiectul", a conchis Andon.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, afirma luni că proiectul legii minorităţilor este în calendarul stabilit de coaliţie şi nu există dificultăţi în întocmirea raportului şi prezentarea către plen în această sesiune.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite