Start molesit al campaniei electorale a Aliantei PNL-PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sefii de organizatii locale ale celor doua partide n-au reusit sa priceapa care sunt mesajele-cheie pe care trebuie sa le transmita alegatorilor

O sala rece, goala pe jumatate, cu oameni plictisiti. Asa a aratat prima reuniune a conducerilor PNL si PD destinata pregatirii campaniei electorale si prezentarii obiectivelor de guvernare ale Aliantei D.A.. Sefii organizatiilor locale au fost chemati la Bucuresti pentru a afla care este mesajul pe care conducerea centrala vrea sa-l raspandeasca in teritoriu, dar au avut parte de discursuri care nu i-au mobilizat nici macar pe vorbitori. Maestru de ceremonii a fost presedintele PD, Traian Basescu, in calitatea sa de manager al campaniei electorale. El le-a repetat delegatilor vechile indemnuri din campania electorala de la locale: sa aiba "contacte directe" cu oamenii, sa mearga acasa la alegatori, iar liberalii si democratii din teritoriu sa nu se certe intre ei. Ca sa-i mai trezeasca pe participanti, Basescu a anuntat, triumfator, ca s-au strans deja 285.000 de semnaturi (Vasile Blaga avea sa anunte, ceva mai tarziu, 289.000 de semnaturi) pentru sustinerea candidaturii prezidentiale a lui Theodor Stolojan. Liderul PD le-a cerut liberalilor si democratilor sa continue campania de strangere de semnaturi pentru a ajunge la un milion, astfel incat candidatura lui Stolojan sa aiba "o platforma de credibilitate". Vasile Blaga (PD), responsabilul cu probleme organizatorice, i-a zapacit pe delegati cu informatii tehnice de genul dimensiunilor ideale pentru afisul lui Theodor Stolojan (70 x 50 centimetri), cele 10.000 de postere cu mesajul prezidentiabilului pentru alegatori si 2.000 de postere cu sigla Aliantei. Cel care a reusit sa alunge majoritatea delegatilor din sala a fost insusi Stolojan, care a tinut un discurs de o ora despre programul de guvernare. Pana si Traian Basescu a cedat si a parasit prezidiul, lasandu-si insa sacoul atarnat de scaun, semn ca va reveni candva. El s-a intors in cele din urma pentru a inchide sedinta cu un anunt referitor la viitorul premier: acesta va fi "un baiat istet". In timp ce facea aceasta declaratie, Traian Basescu a indicat cu degetul zona in care sedea Adriean Videanu. Intrebat ulterior daca s-a referit la omul de afaceri pedist, Basescu a raspuns: "Am aratat catre bunica!".
Inventarul lui Stolojan
Atuurile Aliantei contra miturilor false ale PSD
In mesajul sau politic, Stolojan a definit Alianta ca o forta a momentului, care trebuie sa-si confirme acest statut si dupa alegeri. Atuul ei este, in viziunea lui Stolojan, "parteneriatul intre egali". "Alianta e mai mult decat suma celor doua partide. Ambele sunt partide ale schimbarii". Alianta a fost pusa in antiteza cu PSD, socotit un adversar al schimbarilor: "Actualul partid de guvernamant a dovedit ca nu se poate schimba si ca nu poate schimba nimic nici in bunastarea oamenilor, din cauza coruptiei fara egal". Alte argumente ale fortei Aliantei sunt, pentru liderul PNL, numarul mare de tineri prezenti pe liste, alaturi de campania dusa impotriva baronilor locali si, mai ales, refuzul de a colabora cu acestia la nivel local, ceea ce face "sa fie intact capitalul de incredere al Aliantei atunci cand vorbeste impotriva coruptiei". In discursul sau, Stolojan a incercat sa acrediteze ideea ca Adrian Nastase si PSD se straduiesc sa impuna cateva mituri ale guvernarii, care, in opinia sa, sunt, evident, false. Printre acestea - stabilitatea guvernamentala, care n-ar fi decat "o iluzie bine vanduta", avand in vedere ca doar un sfert din ministrii cu care a pornit Nastase mai alcatuiesc, acum, guvernul PSD. Un alt mit socotit o miniciuna a actualei Puteri este cresterea standardului de viata, contraargumentul liberal-democratilor fiind ca nimic din cresterea economica nu se regaseste in buzunarul cetateanului, ci doar in conturile clientelei de partid. De asemenea, Stolojan este convins ca economia construita pe interventii ale statului nu este, in nici un caz, functionala si sanatoasa si ca singurul model valabil este cel propus de Alianta, si anume o economie capitalista de piata.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite