Stancu i-a cerut lui Niculae să intervină la Adriean Videanu pentru o numire la spitalul din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşendintele CJ Brăila, Bunea Stancu, i-a solicitat patronului grupului InterAgro, Ioan Niculae, să intervină la Adriean Videanu când acesta asigura interimatul la Ministerul Sănătăţii pentru a desemna o anumită persoană într-o funcţie de conducere la spitalul judeţean Brăila.

"Bunea Stancu i-a solicitat lui Niculae să intervină la Videanu când acesta asigura interimatul la sănătate pentru a desemna o anumită persoană într-o funcţie de conducere la spitalul judeţean Brăila, demers cu care omul de afaceri s-a declarat de acord", se arată într-unul dintre volumele de urmărire penală ale dosarului de corupţie în care au fost deferiţi justiţiei Bunea Stancu şi Ioan Niculae, potrivit Mediafax.

La dosar se află şi alte interceptări de convorbiri telefonice care prezintă modul în care se negociau funcţiile de conducere publică.

Într-una dintre discuţii, vicepreşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu îi explică omului de afaceri Cristian Burci necesitatea apropierii unor persoane, în scopul numirii în funcţii publice, precum Sebastian Ghiţă sau Ioan Niculae.

"Gheorghe Bunea Stancu (G.B.S.): Nu eu ţi-am spus. Am vorbit şi cu Victor după aia şi i-am zis în maşină «băi, noi trebuie să ne apropiem trei patru oameni tu, Ghiţă şi încă doi, probabil Niculae şi încă unul».

Cristian Burci (C.B.): Normal.

G.B.S.: Mai mulţi, nu mă bag. Nici nu poţi să îi ajuţi pe toţi, că nu ai cum.

C.B.: Normal, normal.

G.B.S.: Chiar dacă ai vrea. Iar după aia, lasă, că din aia 2 o sa îl punem pe Nicu şi pe Cristi la o autoritate, e foarte bine. Nu o să pun eu şi cu tine 7 miniştri. Ai înţeles?

C.B.: Da. Noi trebuie să fim şi nişte oameni înţelegători că până la urmă contează contextul mare. Acuma, dacă se poate, da, că, vorba aia, sunt apropiaţi de noi. Dar dacă nu se poate, trebuie să şi..".

Ulterior demarării anchetei în acest caz, într-o declaraţie din 19 octombrie 2011, dată de Burci procurorilor DNA, acesta arăta că dorinţa era să fie cooptaţi oameni de afaceri cu care partidul să conlucreze şi să "identifice şi nevoile mediului de afaceri".

"Burci: Cred că domnul Gheorghe Bunea Stancu, când s-a referit la «3-4 pe care o să-i ia pe lângă el» a dorit să afirme că, intenţionează să fie cooptaţi în jurul PSD-ului, trei patru oameni de afaceri cu care să conlucreze în viitor şi împreună cu care să identifice şi nevoile mediului de afaceri", potrivit declaraţiei date de Burci procurorilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

De asemenea, procurorii arată, în rechizitoriu, că a fost constituit un nou dosar, în care urmează să fie cercetate infracţiunile de folosire a influenţei sau a autorităţii politice, fals în înscrisuri şi spălare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alături de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiţă, dar şi oameni de afaceri precum Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite