Şova: Am urmat cursurile masterului, dar n-am vrut o diplomă. Îl dau în judecată pe Prisăcariu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Dan Şova
Senatorul PSD Dan Şova

Senatorul Dan Şova susţine pe blogul personal că a urmat cursurile masterului de la London School of Economics, însă "la sfârşitul cursurilor am informat că nu sunt interesat de vreo diplomă, întrucât am studiat doar pentru mine personal". Social-democratul îl va acţiona în judecată pe jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

"Am fost admis, înscris şi am urmat integral cursurile", scrie pe blog parlamentarul. "La sfârşitul cursurilor am informat că nu sunt interesat de vreo diplomă, întrucât am studiat doar pentru mine personal şi am cerut doar eliberarea unui certificat, ceea ce s-a şi întâmplat", mai scrie parlamentarul.

Potrivit dovezilor puse la dispoziţie de către Şova pe blog, senatorul a solicitat instituţiei de învăţământ britanice un certificat de participare care să ateste că a urmat cursurile masterului "LLM in Taxation", însă tot ce a putut obţine a fost un certificat potrivit căruia a fost înmatriculat la respectivul program de studiu.

"Mai mult, am fost acuzat că m-aş fi lăudat că am un master pe care nu-l am. Complet neadevărat. Nu există nici o afirmaţie publică a mea în legatură cu efectuarea acestui master, deşi chiar l-am făcut, chiar dacă nu am fost interesat în obţinerea unei diplome", notează Şova.

"Am fost acuzat că pe un CV mai vechi care există pe site-ul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti figura că aş avea un master. Şi acel CV era corect, întrucât masterul l-am făcut, iar în acel CV nu există menţionată deţinerea vreunei diplome", continuă senatorul.

Şova susţine că a solicitat marţi dimineaţa secretariatului Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti urcarea unui nou CV, "pentru a fi cât mai clare lucrurile şi tocmai pentru a nu putea fi interpretate în nici un fel". De asemenea, el a cerut Senatului şi Guvernului să-i actualizeze CV-ul, adăugând şi masteratul în cauză.

"Ceea ce este foarte caraghios şi ridicol este că eu nu mi-am scos un master din CV-uri pentru a ascunde ceva, ci astăzi abia l-am adăugat în CV-uri", mai scrie ministrul pe blog.

În aceeaşi postare de pe blog, Şova anunţă că "nu văd altă posibilitate decât să-l acţionez în judecată pe dl Prisăcariu (...) Este singura posibilitate de a-mi apăra deminitatea în faţa unor astfel de minciuni".


Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, şi-a trecut în CV un masterat care, în realitate, nu există, a dezvăluit luni jurnalistul Cătălin Prisăcariu, de la revista Kamikaze.

Potrivit CV-ului existent pe site-ul Facultății de Drept al Universității București, până luni, la ora 14.00, ministrul Dan Șova se mândrește cu un Master of Law (LLM) la London School of Economics.

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu, redactor-şef la revista Kamikaze, a publicat pe blogul personal dovada inexistenţei acestui masterat. Este vorba de un răspuns oficial primit de la biroul de presă al London School of Economics.

În răspunsul respectiv se specifică faptul că în arhiva instituției de învățământ nu există înregistrări care să dovedească că Dan Șova ar fi absolvit masteratul invocat în CV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite