Șova: Băsescu poate demisiona, chiar dacă este suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, vineri, că președintele suspendat își poate da demisia chiar dacă este suspendat, situație în care procedura ia sfârșit și se organizează alegeri prezidențiale în termen de trei luni de zile.

"Am remarcat o declarație absolut șocantă a dlui Traian Băsescu. A spus domnia sa că nu poate demisona pentru că este suspendat și ar trebui să se afle în funcție pentru a-și da demisia. Trebuie să îmi cer scuze colegului meu de catedră, dl Deaconu, că trebuie să citez din nou din domnia sa, dar trebuie să relevăm faptul că președintele Traian Băsescu minte cu nonșalanță când spune că nu poate demisiona. Eu vă citez din <<Constituția comentată>> pe articole, pagina 900, unde dl Deaconu (n.r. Ștefan Deaconu) spune așa: <<Totodată, pe toată perioada desfășurării activității de suspendare și demitere a președintelui, acesta are posibilitatea de a demisiona din funcție, caz în care procedura de suspendare și demitere ia sfârșit și în cel mult 3 luni de la demisie trebuie organizate noi alegeri pentru funcția de președinte". Este un citat din dl Deaconu, care i-a fost consilier aproape patru ani, un consilier bun, păcat că dl președinte nu l-a ascultat", a declarat Șova.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri că nu are cum să demisioneze pentru că este suspendat și ar trebui să fie în funcție pentru a face acest lucru.

"Nu, nu. Păi, n-am din ce (n.r. să demisioneze). Trebuie să fiu în funcţie ca să demisionez. Eu sunt suspendat. Din postura de suspendat nu pot demisiona", a menționat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite