Şova: Listele permanente nu s-au mai actualizat de vreo 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Senatorul PSD Dan Şova consideră decizia CCR ca fiind "corectă, normală, firească" şi a spus că, dacă Traian Băsescu ar fi un "adevărat bărbat politic", ar demisiona, ca să pună capăt acestei crize politice. Totodată, Şova a spus că listele permanente n-au mai fost actualizate "în ultimii 20 de ani, probabil".

Şova a spus că decizia CC este "corectă, normală, firească".

Şova a spus că salută "realismul" şi "profesionalismul" judecătorilor CC, care au vrut să ia o decizie pe informaţii reale.

"Aceste liste electorale n-au fost actualizate în ultimii 20 de ani, probabil", a declarat social-democratul. Şova a anunţat chiar că fostul general Pacepa a fost găsit pe listele electorale de la un liceu din Capitală.

Senatorul social-democrat nu se îndoieşte de datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică, însă spune că datele prezentate la 2 februarie sunt unele provizorii, urmând ca cele definitiv să fie publicate mai târziu. Şova a ţinut să menţioneze că în comunicatul din 2 februarie, INS menţiona că populaţia cu drept este puţin peste 16 milioane, "ceea ce indică că cvorumul a fost îndeplinit".

Social-democratul le-a recomandat adversarilor politici să înceteze să mai trăiască într-o realitate paralelă.

Răspunzând acuzelor PDL legate de actualizare listelor permanente, Şova a ţinut să precizeze că suspendarea preşedintelui s-a făcut la 6 iulie, iar introducerea pragului de 50%+1 s-a făcut la 23 iulie, lucru care a împiedicat actuala guvernare să actualizeze listele cu alegătorii.

Şova a afirmat că delasarea autorităţilor în ceea ce priveşte actualizarea listelor a existat în ultimii ani, deoarece condiţia de cvorum nu s-a aplicat niciunui scrutin. "În 2007, n-a fost nevoie de acest cvorum de prezenţă", a afirmat senatorul.

"Toate referendumurile, cu sau fără cvorum, au fost respectate de politicieni", a adăugat Şova.

"Cel mai probabil, numărul de parlamentari se va reduce după ce se va afla numărul real al cetăţenilor", a mai afirmat parlamentarul.

Şova a mai vorbit despre parlamentul unicameral, spunând că "trecerea la parlamentul unicameral ar fi o mişcare în sens contrar ceea ce se cere statelor membre UE". Senatorul a spus că UE a recomandat celor 13 state cu parlament unicameral să înfiinţeze o a doua cameră, care să corespundă regiunilor.

"Dacă este un preşedinte care spune că acţionează în interesul poporului, are posibilitatea să demonstreze că poate stopa această criză politică şi să demisioneze", a spus Şova.

"Ne-am fi dorit ca CC să fi validat referendumul astazi", a conchis Şova. "N-am nici cea mai mică îndoială că a fost cvorumul", a mai spus senatorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite