Soţia premierului Boc: “Am stat acasă un an cu fiica cea mică şi doi ani cu cea mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Soţia premierului Emil Boc a declarat că a stat acasă un an pentru a-şi îngriji fiica cea mică şi doi ani cu fiica cea mare, spunând că mamele au şi acum aceleaşi opţiuni.

Emil Boc a fost întrebat ce le transmite mamelor cărora de la 1 ianuarie 2011 li se aplică noile prevederi privind indemnizaţia pentru creşterea copilului. În locul lui a răspuns soţia sa, Oana Boc, spunând că a stat acasă un an cu fiica sa cea mică şi doi ani cu cea mare, potrivit RealitateaTV.

"Aceleaşi opţiuni le au mamele şi astăzi. Pot opta să stea doi ani, pot opta să stea un an, la fel cum am făcut şi eu la vremea respectivă. Fiecare ştie cât de mult vrea să stea acasă sau cât de mult este implicat în partea profesională şi doreşte să se întoarcă la serviciu", a declarat soţia premierului Emil Boc, citat de Mediafax.

Potrivit ordonanţei de urgenţă care reglementează noul mod de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, începând cu data de 1 ianuarie 2011 mamele vor avea posibilitatea să opteze pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 lei şi cu o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 de luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite