Soţia lui Dan Ioan Popescu dă de gard cu cetăţenia română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia lui Dan Ioan Popescu o afectează pe soţia acestuia, Elena Popescu, mult mai mult decât pe el. Implicată sau nu în problemele financiare ale fostului lider PSD, Elena Popescu nu a mai

Situaţia lui Dan Ioan Popescu o afectează pe soţia acestuia, Elena Popescu, mult mai mult decât pe el. Implicată sau nu în problemele financiare ale fostului lider PSD, Elena Popescu nu a mai rezistat şi a declarat la un post de televiziune, unde fusese invitat Dan Ioan Popescu, că se gândeşte tot mai intens să renunţe la cetăţenia română. Afirmaţia nu a fost negată de liderul social-democraţilor bucureşteni Dan Ioan Popescu, care a motivat că spusele soţiei sale sunt consecinţa revoltei pe care o simte din cauza "hărţuirii" la care sunt supuşi.
Apărându-şi soţia, Dan Ioan Popescu ne-a declarat: "Soţia mea are dublă cetăţenie şi este dreptul ei dacă vrea sau nu să renunţe la una dintre ele, şi mai mult de atât nu am ce să declar". "Aş ruga presa să o lase în pace. Nu e om politic, ca mine, şi nu trebuie să răspundă la nici un fel de întrebare", a adăugat Dan Ioan Popescu. Problema rămâne una morală, dat fiind faptul că Dan Ioan Popescu este nu numai unul dintre liderii PSD, ci şi un demnitar al statului român.
DIP, încă în funcţie la PSD Bucureşti
După mai multe întâlniri pe care membrii organizaţiei PSD Bucureşti le-au avut în cursul zilei de marţi şi după ce au trecut şi pe la Dan Ioan Popescu, s-a ajuns la concluzia că Biroul Executiv al organizaţiei trebuie să se reunească cât mai repede pentru a discuta concret argumentele pro şi contra autosuspendării. S-a luat decizia ca joi să fie convocat Biroul Executiv la care va participa şi DIP, unde se va decide şi care sunt paşii imediat următori ce vor trebui să fie făcuţi. Membrii organizaţiei susţin că pentru ei Dan Ioan Popescu este în continuare preşedinte până când Biroul Executiv va hotărî altceva. Purtătorul de cuvânt al PSD Bucureşti, Octavian Petrovici, spune că "mandatul dat de organizaţie lui Dan Ioan Popescu este încă în vigoare până când membrii organizaţiei vor hotărî altfel". Liderii organizaţiei PSD Bucureşti au încercat, în cursul zilelor de luni şi marţi, să-l convingă pe Dan Ioan Popescu să renunţe la intenţia de autosuspendare din funcţie.

Monica Macovei îi recomandă lui DIP să nu se supere pe justiţie
Ministrul justiţiei, Monica Macovei, îl sfătuieşte pe preşedintele autosuspendat al organizaţiei Bucureşti a Partidului Social Democrat, Dan Ioan Popescu, să nu acuze justiţia pentru problemele pe care le are. "El îşi doreşte să se apere şi în loc să se apere concret de acuzaţiile care i se aduc cu privire la justificarea unei părţi de avere, el atacă justiţia. Dacă vrea să respecte legea s-o respecte şi atunci când e vorba de persoana sa ", a apreciat, ieri, Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite