Ce explicaţii are Sorina Plăcintă pentru lacrimile din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a explicat, marţi, pe blogul personal, de ce a plâns în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, subliniind că evenimentele politice recente au făcut-o să cedeze psihic – “sunt om”.  În acelaşi timp, ea o laudă pe Elena Udrea pentru "personalitatea ei puetrnică".

"Sunt om. Nu există politicieni-roboţi, nici oameni de afaceri-roboţi şi nici mame-robot. Suntem oameni şi există momente în viaţă când simţi că nu mai poţi, că nimic nu are rost şi că, uneori, e chiar mai bine să pui un punct, să tragi o linie şi să recunoşti că te afli la capătul puterilor", a precizat democrat-liberalul.

Referitor la reacţia ei din plenul Parlamentului, când a izbucnit în plâns ca urmare a unei discuţii cu Elena Udrea, Sorina Plăcintă a scris că acest lucru vine pe fondul luptei politice recente dintre partide, pe care a calificat-o drept "acerbă şi fără rost" şi care "ameninţă să ne ducă pe un drum primejdios".

"Am simţit asta în profunzime şi am resimţit momentul ca pe o mare decepţie personală, căci nu sunt oarbă. La discuţia cu Elena Udrea am cedat. Emoţional. Elena este o persoană pe care o respect. Munceşte, nu se dă în lături, încasează cu eroism aş putea spune, merge mai departe. Personalitatea ei puternică are însă şi un revers, pentru că trăim într-o lume profund misogină care încă nu dă femeilor dreptul la lidership cu adevărat. Reversul este că a trebuit să facă de multe ori de una singură treaba unei echipe întregi. Iar noi, la Bucureşti, n-am putut creşte lideri. Acest eşec ne va costa pe termen lung mult mai mult decât un executiv picat la o moţiune", a scris senatorul.

"Victima intoxicării"

Democrat-liberala a mai arătat că ea însăşi a fost victima "dezinformării şi a intoxicării pe surse", în special în legătură cu soţul şi cu fiul ei.

"Eu am trăit dureros, pe pielea mea, dezinformarea şi intoxicarea pe surse. Cine intră aici, pe blog, trebuie să recunoască faptul că nu am cenzurat niciodată pe nimeni şi, indiferent ce opinii au avut cititorii mei despre mine, au putut să-şi exprime punctul de vedere. Însă în spaţiul public am înghiţit prea mult şi nimeni din echipa mea n-a ieşit să spună, «domnilor, eu o cunosc pe femeia aceasta, îi cunosc familia şi ştiu ce fel de om e». Nu. Nimeni. Din momentul în care Andrei a fost împuşcat şi apoi acuzat el însuşi de tentativă de omor (despre paradoxul şi absurditatea acestei poveşti, inflamată de multă lume necuviincioasă, voi vorbi la timpul potrivit), pe profilul emoţionant al băiatului de bani gata, derbedeu şi rebel, eu am devenit paria partidului, bună doar de muncă pe uşa din dos. Comentatori fără valoare, dar cu voce puternică, m-au făcut urâtă, hoaţă, mamă denaturată (şi nu vorbesc decât despre lucrurile pe care le suporta hartia), etc", a explicat Plăcintă, referindu-se la fiul ei, Andrei, care a fost condamnat, pe 14 martie a.c., de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor, tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010.

Cu privire la soţ, Sorina Plăcintă a respins acuzele aduse acestuia, legate de o posibilă avansare "pe pile".

"Soţul meu, un chirurg de renume internaţional, a fost suspectat de avansare pe pile în Bucureşti, în condiţiile în care unui mare specialist i s-au închis uşile spitalelor. Zeci de oameni îi datorează viaţa profesorului Bucuraş. Este unul dintre puţinii specialişti în transplant. Nu contează, e soţul meu, e culpabil. Sau cel puţin susceptibil. Anul trecut s-a operat pe cord. Şi, în timp ce eram cu el în spital, citeam ce om grotesc sunt eu, ce fiu am şi ce soţ... Lucrurile acestea se adună", a mai scris democrat-liberalul.

Mandatul lui Ungureanu - prea devreme, dar şi prea târziu

Plăcintă şi-a exprimat aprecierea pentru fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, "pentru ceea ce a încercat să facă", şi l-a compătimit pentru faptul că mandatul lui "a venit cumva şi prea devreme, şi prea târziu".

"Noi, PDL-ul, am uitat, prinşi în vâltoarea guvernării, că suntem o echipă. Pentru că am fost. Fiecare a acţionat aşa cum a crezut de cuviinţă, că într-un organism ale cărui molecule s-au dezintegrat, pierzând comunicarea, legătura şi, mai ales, înţelegerea. De aceea cabinetul lui Răzvan Mihai Ungureanu mi s-a parut ca nu are nicio şansă. Parlamentul este instituţia-cheie a democraţiei, iar MRU nu că nu avea opoziţie, nu avea nici măcar o susţinere coerentă, ceea ce era rău pentru ţară", a adăugat senatorul.

Ea şi-a exprimat incertitudinea cu privire la capacitatea guvernului Ponta de a găsi soluţii pentru echilibrul economic al României, precizând că acesta "se află într-o postură chiar mai ingrată".

Democrat-liberalul a încheiat spunând că nu ştie ce va face în viitorul apropiat şi că se gândeşte mai mult la propria familie.

"Trebuie să ne revenim, să ne reîntoarcem la valorile noastre adevărate. Am pierdut cumsecădenie, decenţă şi reflexul mâinii întinse ca ajutor. Am fost acuzată că m-am îmbogăţit de pe urma politicii, ori eu am pierdut enorm de când am intrat în această aventură a vieţii mele. M-am simţit singură, izolată şi pe nedrept acuzată. Eu, când am plecat de la minister, am plecat în lacrimile sportivilor mari şi ai şefilor de federaţii. Nu ştiu câţi miniştri au primit scrisori comune şi publice de regret din partea celor ale căror probleme le-au gestionat. Cariera este vremelnică întotdeauna. Familia este durabilă. Ma gândesc la familie, mă gândesc la ţară, mă gândesc să ne dea Dumnezeu gândul cel bun. Nu ştiu ce voi face în continuare. Dar mi-am adus aminte de lucrurile importante. Asta e. Şi pentru că astăzi sărbătorim munca, asta fac şi eu, la asta trebuie să ne întoarcem toţi", a încheiat Sorina Plăcintă.

Senatorul PDL Sorina Plăcintă, despre care s-a afirmat că ar urma să plece la PNL, a avut o discuţie, vineri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, într-o bancă din plen cu Elena Udrea, Plăcintă plângând şi spunând: "Nu mai pot". Ea a izbucnit ulterior în lacrimi şi nu a fost prezentă la votul asupra moţiunii.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut apoi că Plăcintă a fost ameninţată în plen de Udrea - afirmaţie pe care aceasta a negat-o.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite