Sorin Blejnar se teme pentru siguranța familiei sale, după dispariția lui Codruț Marta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar
Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi seară, că şi-a pus pază şi camere de luat vederi la vila sa, după ce a dispărut fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta. Blejnar spune că se teme pentru siguranţa familiei sale.

Sorin Blejnar a spus că dispariţia lui Codruț Marta şi faptul că acesta a ajuns să fie căutat de Direcţia Criminalistică îl determină să se gândească la faptul că acestuia i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, neexcluzând nici răpirea. "Da, mă pot gândi la o răpire. Mă gândesc la ceva rău", a spus Blejnar.

Întrebat dacă a solicitat protecţie din partea poliţiei, Blejnar a dat un răspuns negativ. "Nu am cerut protecţie pentru că nu sunt îndreptăţit", a spus fostul şef al Fiscului. În schimb, Blejnar şi-a luat de unul singur măsuri de siguranţă. "Mi-am pus pază acasă, camere de vederi. Aşa că a crescut şi valoarea casei, că i-am pus camere", a spus fostul demnitar.

Blejnar a admis că îi este teamă. "Îmi este teamă pentru siguranţa familiei mele. Nu mi-a ameninţat-o nimeni, dar când îţi dispare un prieten... Ştiţi că are doi părinţi acasă care plâng?", a afirmat Sorin Blejnar.

Acesta a exprimat rezerve şi asupra probatoriului pe care procurorii DIICOT îl au împotriva sa şi în care apare numele lui Codruţ Marta.

"Văd că este implicat într-un dosar din 2012, deşi nu mai este colaboratorul meu din 2010", a comentat fostul preşedinte al ANAF.

Fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi la Parchet în legătură cu dispariţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Alexandru Marta.

Marta este implicat într-un caz privind retragerea din România a zeci de milioane de euro, bani proveniţi din rambursări de TVA. Sumele ar fi fost scoase din ţară prin intermediul mai multor persoane, printre care şi Elan Schwartzenberg.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite